Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Συνάντηση παραδοσιακών μουσικών και αφιέρωμα στη μουσική της Δωδεκανήσου,8 και 9 Νοεμβρίου

Συνάντηση παραδοσιακών μουσικών θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα, με αφιέρωμα στη μουσική της Δωδεκανήσου, το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Νοεμβρίου. Το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (υπεύθυνοι καθηγητές: Γιώργος Τσιλίκας, Σταύρος Παναγιωτόπουλος και  Σταύρος Ρούσσης) έχει προσκαλέσει το σύλλογο «Άρτεμις» της Λέρου για αυτή τη μουσική συνάντηση, από τον οποίο θα συμμετάσχουν οι μουσικοί:

  • Αντώνης Νταλαρής: λύρα, τραγούδι
  • Μανώλης Πλατής: βιολί, τραγούδι
  • Μανώλης Βάρνας: σαντούρι
  • Γιώργος Δράκος: λαούτο, τραγούδι

wd

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μία συναυλία αλλά και ομιλία-σεμινάριο, με ελεύθερη είσοδο, με θέματα γύρω από την μουσική της Δωδεκανήσου, σε μια προσπάθεια περαιτέρω προβολής των τοπικών μουσικών παραδόσεων. Αναλυτικά:

  • Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014,  20.00: Συναυλία στην Κεντρική Αίθουσα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας
  • Κυριακή 9 Νοεμβρίου 10.30: Ομιλία-Σεμινάριο με θέμα την μουσική παράδοση της Λέρου στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΡΤΕΜΙΣ»

Ο σύλλογος «Άρτεμις», που  ιδρύθηκε το 1977, είναι από τους πιο παλιούς στον ελλαδικό νησιωτικό χώρο και ο πιο κατάλληλος να παρουσιάσει τη μουσική παράδοση της Λέρου. Σήμερα συγκαταλέγεται στους πλέον οργανωμένους και δραστήριους συλλόγους όχι μόνο του Αιγαίου, αλλά και ολόκληρης της χώρας, χαίρει δε ιδιαίτερης εκτίμησης για το έργο που προσφέρει στη διάδοση της παραδοσιακής μας κληρονομιάς. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής για τους νέους της Δωδεκανήσου (σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση), πανηγύρια, χορευτικές συναντήσεις με τη συμμετοχή ελληνικών και ξένων συγκροτημάτων, συναυλίες, εκθέσεις παραδοσιακής φορεσιάς, σεμινάρια παραδοσιακών χορών, κ.ά.

fd

Το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής, στο οποίο μετέχουν δεκάδες παραδοσιακοί μουσικοί και τραγουδιστές κάθε ηλικίας, συνοδεύει τον σύλλογο σε κάθε του παρουσία εντός και εκτός Λέρου.  Το τμήμα εκδόσεων έχει παρουσιάσει αρκετά βιβλία που αφορούν στην ιστορία και την προβολή του νησιού, ενώ το τμήμα μουσικών εκδόσεων ηχογράφησε CDs με θέμα την παραδοσιακή μουσική της Λέρου, αλλά και της ευρύτερης Δωδεκανήσου. 

fd.JPGwd.jpgwdeio.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech