Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Παραδοσιακοί χοροί από τη Βενεζουέλα και την Ελλάδα, αύριο στο ΔΗΠΕΘΕΚ

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, ο Δήμος Καλαμάτας και ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, διοργανώνουν επίδειξη παραδοσιακών βενεζουελάνικων χορών. Η επίδειξη περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της 2ης Ετήσιας Πολιτιστικής Εκδήλωσης «Η Βενεζουέλα στην Ελλάδα» και θα διεξαχθεί το Σάββατο 1η Νοεμβρίου και ώρα 20.00, στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας (Δημοσθένους 2), με ελεύθερη είσοδο.

a

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο συνέντευξη Τύπου, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Κ.Ε. "Φάρις" Αθανάσιου Ηλιόπουλου και της εκπροσώπου του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας Άννας Μαύρου.

iliopoulos-lukeio-ell

Στην αυριανή εκδήλωση, θα χορέψει η ομάδα Venezuela y Danza, που προωθεί εδώ και 10 χρόνια την κουλτούρα και την εξέλιξη των παραδοσιακών χορών της Βενεζουέλας. Η ομάδα αυτή έχει εκπροσωπήσει τη χώρα της σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ και θα χορέψει σε σειρά πόλεων της Ελλάδος, ενώ η Καλαμάτα είναι μία από τις πρώτες πόλεις όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της. Η ομάδα Venezuela y Danza έχει εξερευνήσει διάφορα χορευτικά μονοπάτια, όπως είναι ο χορός καλύψο της περιοχής Καγιάο, ο χορόπο και ο πάραμος των Άνδεων.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς από την Ελλάδα, από τις Κυκλάδες και τη Μεσσηνία, τους οποίους θα αποδώσει συγκρότημα του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας.

 

a.jpgafisa.pnge.jpgiliopoulos-lukeio-ell.JPGprogramma.png

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech