Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Πετυχημένη καλλιτεχνική εκδήλωση για το έπος του ΄40

Πετυχημένη εκδήλωση τιμής και μνήμης για την εθνική επέτειο του έπους 1940 - 1941, διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας με τη φροντίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις», ανήμερα την 28η Οκτωβρίου στις 20.30, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο.

Ο Δήμαρχος, σε χαιρετισμό τον οποίον απηύθυνε, εξήρε τη σημασία της εθνικής εορτής και ευχαρίστησε τους συντελεστές, που επιμελήθηκαν, παρουσίασαν και συμμετείχαν στην καλλιτεχνική εκδήλωση για την επέτειο του «Όχι».

ekdilwsi 9

Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκαν το χρονικό του έπους 1940 –1941 με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων, όπως βίντεο από κινηματογραφήσεις της εποχής, φωτογραφίες, τραγούδια που χαρακτήρισαν τον εθνικό αυτό αγώνα, ενώ πραγματοποιήθηκαν και απαγγελίες ποιημάτων.

ekdilwsi 5

Προβλήθηκε, ακόμη, φωτογραφικό υλικό από τις θηριωδίες των στρατευμάτων Κατοχής. Όλα ήταν αφιερωμένα σε όσους πολέμησαν κι έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την ελευθερία του έθνους μας, όσον αφορά σε γεγονότα των οποίων η ιστορική μνήμη παρουσιάζει εγγύτητα, αλλά επιβάλλεται να προβάλλονται και να αναδεικνύονται.

ekdilwsi 3

Το κοινό χειροκρότησε όσους μόχθησαν για την εκδήλωση αυτή και στο τέλος όσοι παρέστησαν, έψαλαν σε στάση προσοχής τον εθνικό ύμνο.

ekdilwsi 1

Οι καλλιτεχνικοί συντελεστές της εκδήλωσης ήταν:

•        Σκηνοθετική επιμέλεια: Κώστας Κατσουλάκης

•        Αφήγηση: Μαρίνα Ταβουλάρη

•        Τραγούδι: Ελένη Καρακάση

•        Πιάνο: Θανάσης Τσαουσέλης.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech