Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Μέχρι την Τρίτη το Bazaar για το Δημοτικό Παντοπωλείο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται το Bazaar του Δημοτικού Παντοπωλείου, που άνοιξε τις πόρτες του την Παρασκευή το απόγευμα στο φουαγιέ του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και θα διαρκέσει μέχρι αύριο Τρίτη 5 Νοεμβρίου (ώρες: 09.00-14.00 & 18.00-21.00).

Πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των εθελοντών για την ενίσχυση αυτής της τόσο σημαντικής κοινωνικής δομής του Δήμου Καλαμάτας, που αποτελεί στήριγμα για πολλούς συμπολίτες μας. Το Βazaar αλληλεγγύης, του οποίου τα έσοδα θα καλύψουν μέρος των αναγκών του Δημοτικού Παντοπωλείου, διοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά από τους εθελοντές του.

Στο Βazaar μπορεί κανείς να διαθέσει από 1 έως 80 ευρώ, για να αγοράσει χειροποίητα στολίδια, έργα τέχνης, χειροποίητα γλυκά, χοντρό αλάτι από τη Μάνη, χειροποίητα σαπούνια  (προσφορά από τα παιδιά του ΚΕΘΕΑ), γλάστρες με λουλούδια, χριστουγεννιάτικα στεφάνια, χριστουγεννιάτικα στολίδια και πολλά άλλα μικροαντικείμενα.

bazaar 2 bazaar 9

bazaar bazaar 25

Επίσης, αύριο και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου, ομιλία από τον εθελοντή του Δημοτικού Παντοπωλείου Δημήτρη Λίβα, με θέμα «Ανθρώπινη αλληλεγγύη και λογοτεχνία».

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Το Δημοτικό Παντοπωλείο Καλαμάτας ιδρύθηκε το 2008 – σημειώνεται ότι η δημιουργία του προηγήθηκε της οικονομικής κρίσης που διανύουμε - σε μια προσπάθεια για την κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης αναξιοπαθούντων δημοτών.

dimotiko-pantopwleio

Πέντε χρόνια μετά, εν έτει 2013, οι οικογένειες που εξυπηρετούνται ξεπερνούν τις 500, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι ανάγκες του αυξάνονται συνεχώς και είναι απαραίτητη η αρωγή όλων μας.

Κύρια πηγή χρηματοδότησής του είναι ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ ενισχύεται συχνά από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και άλλους φορείς ή ιδιώτες δωρητές - χορηγούς.

  • Πληροφορίες: Διεύθυνση Πρόνοιας Δήμου Καλαμάτας

Τηλέφωνο: 27213-61863 (καθημερινά 08:00-11:00)

  • Δημοτικό Παντοπωλείο: ΒΙΟ.ΠΑ. Νέα Είσοδος Καλαμάτας - Ισόγειο του κτηρίου διοίκησης του Βιοτεχνικού Πάρκου

Τηλέφωνο: 27210-97173

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα, ρούχα ή οποιοδήποτε άλλο αναγκαίο είδος για την κάλυψη των αναγκών των εξυπηρετούμενων, μπορούν να απευθύνονται πλέον καθημερινά μεταξύ 9.00 και 17.00 στο Δημοτικό Παντοπωλείο.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΟΥΜΕΝΑ ΕΙΔΗ

Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να εναποθέτει είδη ένδυσης και υπόδησης στα κόκκινα κιβώτια που βρίσκονται σε πολλά σημεία της Καλαμάτας, ενέργεια που λειτουργεί ανταποδοτικά υπέρ του Δημοτικού Παντοπωλείου από την εταιρεία με την οποία έχει συμβληθεί ο Δήμος Καλαμάτας.

kokkino-kivwtio

Στους ειδικούς κόκκινους κάδους με την επιγραφή RECYCOM συλλέγονται

-          καθαρά ρούχα,                                                           

-          ζευγαρωμένα παπούτσια,

-          λευκά είδη (όπως κουρτίνες, σεντόνια κ.λπ.),

-          τσάντες

-          και ζώνες.

Τα λερωμένα ή βρεγμένα ρούχα, τα χαλιά και τα αποκόμματα υφασμάτων, όπως και τα αζευγάρωτα παπούτσια δεν πρέπει να ρίχνονται στους κάδους αυτούς.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech