Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

«Πάμε βόλεϊ» απόψε στην κεντρική πλατεία

Η πόλη της Καλαμάτας, 80 & 4 χρόνια παίζει βόλεϊ. Το άθλημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης και, μέσα από αυτό, το φίλαθλο κοινό έχει γνωρίσει πολλές χαρές και τεράστιες στιγμές συγκίνησης.

H πετοσφαίριση - όπως είναι ελληνιστί το βόλεϊ - αγαπήθηκε πολύ από τους αθλητές της πόλης μας και προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις στο φίλαθλο κοινό, όταν γυναικείες και ανδρικές ομάδες διακρίθηκαν παίζοντας σε όλες τις εθνικές κατηγορίες. Επίσης, αρκετοί αθλητές από την πόλη μας τίμησαν κατά καιρούς την Καλαμάτα, συμμετέχοντας στην Εθνική Ομάδα.

Γιορτάζοντας τα 80 και 4 χρόνια του βόλεϊ στην πόλη της Καλαμάτας, η ομάδα της Καλαμάτας ΄80 βόλεϊ και η Ακαδημία «Πάμε Βόλεϊ» διοργανώνουν απόψε, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και ώρα 17.30, εκδήλωση στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.

Οι διοργανωτές καλούν όλους τους κατοίκους της πόλης να επισκεφθούν τον χώρο της εκδήλωσης για να γνωρίσουν την ιστορία του αθλήματος στην Καλαμάτα και να ενημερωθούν για τις ακαδημίες και το έργο που πραγματοποιείται σε αυτές.

Τέλος, στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού για τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της ομάδας της Καλαμάτας ΄80, για την εφετινή χρονιά στην Α2 εθνική κατηγορία, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 26 Οκτωβρίου και ώρα 17.30, στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας Καλαμάτας, με αντίπαλη την ομάδα του Ερμή Ηγουμενίτσας.

ΜΑΖΙ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!

omada-andriki

Και λίγη ιστορία…

«Λίγο πριν την λήξη του 1929 και συγκεκριμένα στις 17.11.1929 γίνεται ο πρώτος αγώνας βόλεϊ στην Καλαμάτα. Στο χώρο του γυμναστηρίου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. συναντώνται οι ομάδες του Β΄ Γυμνασίου και του Πρακτικού Λυκείου. Νικητής αναδεικνύεται το Β΄ Γυμνάσιο με 15-6, 15-13 και 15-14. Ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. έχει ήδη συγκροτήσει ομάδα βόλεϊ, καθώς λίγες ημέρες αργότερα, την 23.11.1929, αγωνίζεται με αυτήν του Πρακτικού Λυκείου. Λίγο καιρό αργότερα προκηρύσσεται τουρνουά βόλεϊ, στο οποίο παίρνει μέρος η ομάδα του Μεσσηνιακού και της ΑΕΚ, καθώς και ομάδες από σχολεία» (απόσπασμα από μελέτη του δημοσιογράφου Ηλία Μπιτσάνη).

kalamata80-1_Medium.jpgkalamata80-logo.jpgkalamata80.JPGomada-andriki.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech