Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2013

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 39 πόλεις της Ελλάδας.

Για την Καλαμάτα, τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η «Μεσσήνια Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» (https://www.facebook.com/groups/thilasmosmesshnia/), η οποία και προσκαλεί όλους την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και με ώρα προσέλευσης 11.00, σε μια εκδήλωση-γιορτή για το μητρικό θηλασμό!

Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν θα καταμετρηθούν γύρω στις 12.00, την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!

Σε αυτή τη γιορτή, μητέρες - μέλη των ομάδων του Δικτύου θα ευαισθητοποιήσουν, θα αφυπνίσουν και θα υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για το μητρικό θηλασμό, εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα, όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας, μπροστά στον ΟΤΕ.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο κλόουν Βούλης, ο οποίος θα απασχολήσει τα παιδιά από τις 11.00 έως τις 14.00. Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό και θα γίνουν συζητήσεις. Τέλος, θα υπάρχει κλήρωση με δωράκια και εκπλήξεις για όσες μητέρες και παιδάκια παρευρεθούν.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Το 1992 καθιερώθηκε διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, κατά την περίοδο 1 - 7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται μεταξύ 1 και 7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Υποστηρίζουμε τον θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες».

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.facebook.com/groups/thilasmosmesshnia/

dimosios-thilasmos_Medium.JPGsd_Medium.JPGs_Medium.JPGwew.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech