Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Έρχονται Χριστούγεννα, μπαίνουν δέντρα και σπιτάκια!

Η Χριστουγεννιάτικη περίοδος πλησιάζει, γι’ αυτό και ο Δήμος Καλαμάτας με την Κοινωφελή του Επιχείρηση «Φάρις», σε συνεργασία με πολλούς φορείς και συλλόγους της πόλης και της περιοχής της, ετοιμάζει πλήθος εκδηλώσεων, στην Καλαμάτα και σε Τοπικές Κοινότητες.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Κεντρικές εκδηλώσεις θα είναι η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στις 20.00, του καραβιού στην Παραλία Καλαμάτας, το Σάββατο 13 του μήνα στις 19.00, ενώ δέντρο και φάτνη βυζαντινού τύπου θα τοποθετηθούν στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

plateia 1 

Το δέντρο στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου ήδη εγκαταστάθηκε. Αποτελεί ιδιοκατασκευή του Δήμου Καλαμάτας, σε σχέδιο του Διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κ.Ε. «Φάρις» Παναγιώτη Λαμπρινίδη και κατασκευάσθηκε από υπαλλήλους του Δήμου. Στην κορυφή του θα τοποθετηθεί ένα πολύ όμορφο αστέρι.

plateia 3

ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΠΙΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΑ
 
Τα παραμυθόσπιτα της Κ.Ε. «Φάρις» τοποθετήθηκαν σήμερα βορείως του δέντρου στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου και σ’ αυτά θα δραστηριοποιηθούν πολιτιστικοί σύλλογοι με bazaar και εκδηλώσεις, θα λειτουργήσει μουσική σκηνή και θα διεξαχθούν εργαστήρια για παιδιά.
Ακολούθως, θα εγκατασταθούν τα δεντρόσπιτα της Διοκλής ΑΕ στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, βορείως του καρουζέλ, όπου θα δραστηριοποιηθούν χειροτέχνες, οι οποίοι θα εκθέτουν τις δημιουργίες τους. Τα δεντρόσπιτα, με όμορφο σχεδιασμό που παραπέμπει σε δέντρο, έχουν ετοιμασθεί και βάφτηκαν με όμορφα χρώματα.
 
plateia 4
 
Εν τω μεταξύ, στην πλατεία 23ης Μαρτίου τοποθετείται το δέντρο που παλιότερα φωταγωγείτο στην Παραλία. Θα πλαισιώνεται με φάτνη, της οποίας οι μορφές και οι απεικονίσεις των ζώων είναι βυζαντινού τύπου.
 
23is
 
Στην κεντρική προκυμαία του λιμένος Καλαμάτας θα στολισθεί καράβι, παραπέμποντας στις ναυτικές παραδόσεις της πατρίδος μας, ενώ θα τοποθετηθεί και φάτνη. Επίσης, θα υπάρχουν και παιχνίδια σε μεγάλη κλίμακα, όπως παζλ και λαβύρινθος.
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech