Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Στο Δημαρχείο αντιπροσωπεία της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε το βράδυ της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου 2014 αντιπροσωπεία της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων (ΕΛΑΤ), η οποία εκπροσωπεί τους ιδιοκτήτες αυτοκινούμενων (camper) στην Ελλάδα. Τον Πρόεδρο της ΕΛΑΤ Θεόδωρο Βλαχογιάννη, τη Γενική Γραμματέα Ασπασία Χριστοδουλάκη και το μέλος της Λέσχης Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο δέχθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρη Βγενή.

Η ΕΛΑΤ διοργανώνει εκδρομή στην Καλαμάτα, από την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 30 του μήνα και ήδη έχουν φθάσει εκδρομείς με 15 αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, ενώ αναμένονται 40 ακόμη. Για την παραμονή τους, κατόπιν σχετικού αιτήματος, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας παραχώρησε χώρο ανατολικά του ΝΟΚ, με συμβολικό αντίτιμο.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ CAMPER STOP ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Η αντιπροσωπεία της ΕΛΑΤ ενημέρωσε το Δήμαρχο γι’ αυτή τη μορφή τουρισμού και συζήτησε μαζί του τη δημιουργία camper stop στην Καλαμάτα, δηλαδή ενός χώρου με περίφραξη και φωτισμό, όπου θα υπάρχουν παροχές ηλεκτρισμού, νερού και αποχέτευσης στους ιδιοκτήτες αυτοκινούμενων τροχόσπιτων που θα κάνουν τις διακοπές τους, έναντι αντιτίμου. Ο Δήμαρχος ανέφερε πως τέτοιος χώρος είναι δυνατόν να δημιουργηθεί είτε στο πάρκο του Αλμυρού, είτε στη Δυτική Παραλία, στην περιοχή δυτικά του Νέδοντα. Σχετικό θέμα θα εισαχθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.Σημειώνεται πως στην Ευρώπη είναι πολύ διαδεδομένη αυτή η πρακτική περιηγήσεων και ο στόλος ανέρχεται σε 3.000.000 οχήματα περίπου, αλλά στην Ελλάδα οι χώροι camper stop σπανίζουν. Αυτός ο τρόπος τουρισμού ακολουθείται από περιηγητές με υψηλό μέσον όρο δαπανών στους τόπους, τους οποίους επισκέπτονται.

Επίσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να προτείνει η ΕΛΑΤ την Καλαμάτα, σε πανευρωπαϊκή συνάντηση που θα διεξαχθεί το 2015 στο Βέλγιο, ως επίκεντρο διοργάνωσης της πανευρωπαϊκής συνάντησης camper το έτος 2016. Σε αυτήν αναμένεται να μετάσχουν ιδιοκτήτες πάνω από 500 αυτοκινούμενων, που θα μείνουν στη χώρα μας για δύο εβδομάδες τουλάχιστον, θα έχουν δε τη δυνατότητα με κέντρο την Καλαμάτα να περιηγηθούν σε διάφορες περιοχές.

Επισημαίνεται πως η ΕΛΑΤ έχει στόχο να διαδίδει τον τρόπο ζωής με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο ως μέσο για ταξίδια, αναψυχή και διαβίωση τόσο στη φύση αλλά και στο αστικό περιβάλλον, να καλλιεργεί περιβαλλοντική συνείδηση στα μέλη της με παρεμβάσεις σε οικολογικά θέματα και να φροντίζει για την πνευματική καλλιέργεια των μελών της με επισκέψεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και ξεναγήσεις σε αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.

elat.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech