Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: διανομή εντύπων από το Κέντρο Συμβουλευτικής

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο. Καλούνταν, με τον τρόπο αυτό, οι κυβερνήσεις, οι διεθνείς οργανισμοί και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις να οργανώσουν δραστηριότητες για την ημέρα, η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη γυναικεία θυματοποίηση.

Φέτος στις 25 Νοεμβρίου, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ημέρας, με διανομή έντυπου υλικού κατά τις πρωινές ώρες 10.00-12.00 στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, σε μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, με στόχους:
• Την παύση της ανοχής για το φαινόμενο και της θυματοποίησης των γυναικών-θυμάτων βίας
• Την κατάργηση των σχέσεων εξουσίας, για μια κοινωνία χωρίς φόβο, βία, αποκλεισμούς και διακρίσεις, με σεβασμό στην ισότητα των φύλων
• Την ενεργό στάση όλης της κοινωνίας σε θέματα βίας κατά των γυναικών, ώστε να αντιμετωπίζονται τέτοια περιστατικά και να μη μένουν στο σκοτάδι, ως το «κρυφό μυστικό» κάθε γυναίκας που έχει υποστεί βία
• Την ανατροπή των στερεοτύπων και την αλλαγή της νοοτροπίας που κυριαρχεί στην οικογένεια, την εκπαίδευση, τα ΜΜΕ, γενικά στην κοινωνία, για τη θέση και τους ρόλους της γυναίκας.

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Οδός Περρωτού και Μαντίκλου
Τηλέφωνα: 27213- 60897, 60898, 60776
Φαξ: 27213- 60797
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρόκειται για έργο που διεκδίκησε και πέτυχε την υλοποίησή του ο Δήμος Καλαμάτας, το οποίο εντάχθηκε στην πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, με τίτλο «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο», ΕΠ «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech