Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Μετονομάστηκε το αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου σε Αμφιθέατρον «Νικόλαος Πολίτης»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του κεντρικού αμφιθεάτρου του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου, σε Αμφιθέατρον «Νικόλαος Πολίτης» χθες, Πέμπτη29 Μαΐου, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου, του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, της εγγονής του Νικολάου Πολίτη, κας Μεϊτάνη Ειρήνης, του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αργυράκη Ιωάννη και πλήθους κόσμου.
 
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Ε. Νίκας, στο σύντομο χαιρετισμό του  υπενθύμισε την αναγκαιότητα να θυμόμαστε όλοι τον συντοπίτη μας και πατέρα της λαογραφίας κ. Νικόλαο Πολίτη για το σημαντικό έργο του και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου για τις ομόφωνες αποφάσεις να μετονομαστεί το κεντρικό αμφιθέατρο τέχνης και λόγου της πόλης σε Αμφιθέατρον «Νικόλαος Πολίτης».
 
Στο πλαίσιο της ονοματοδοσίας και μετά τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης επιγραφής, πραγματοποιήθηκε και η μουσικοχορευτική εκδήλωση, με τίτλο: «Μεσσηνία – μακαρία γή» την οποία επιμελήθηκαν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» και ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας για να τιμήσουν τη μνήμη του.
 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν: παραδοσιακή ορχήστρα, Θανάσης και Κώστας Σπυρόπουλος (θέατρο σκιών), ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μεθώνης και Μεσσήνης.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech