Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Θα συνεχισθεί στο νέο ΕΣΠΑ το πρόγραμμα εκπαίδευσης παιδιών αθιγγάνων

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης παιδιών αθιγγάνων που εφαρμόζεται στο Δήμο Καλαμάτας, θα ενταχθεί και στο νέο ΕΣΠΑ, από 1/1/2015. Τούτο ανέφερε, ενημερώνοντας το Δήμαρχο για την εξέλιξη του προγράμματος, ο Χρήστος Παρθένης, επιστημονικός υπεύθυνος του έργου εκπαίδευσης των παιδιών αθιγγάνων, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή «ένα πολύ καλό νέο». Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας, στο πλαίσιο προσπαθειών εκ μέρους του για την υποστήριξη των αθιγγάνων (μεταξύ των οποίων η παροχή δεκατιανού σε μαθητές), διεξεδίκησε και πέτυχε, με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Δημάρχου, την πραγματοποίηση του προγράμματος αυτού στην περιφέρειά του.

Ο κ. Παρθένης, μαζί με την Ειρήνη Τσέλιου, υπεύθυνη παρακολούθησης του φυσικού αντικειμένου του προγράμματος, επισκέφθηκαν σήμερα το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν προς τον Π. Νίκα, το πρόγραμμα έχει 3 συντονιστές, 6 διαμεσολαβητές αθιγγάνους που διευκολύνουν τη συνεννόηση μεταξύ των συντελεστών του προγράμματος και της κοινότητας των αθιγγάνων, ενώ τμήματα παρεμβάσεως λειτουργούν σε 30 σχολεία στις περιοχές των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης, με 20 εκπαιδευτικούς. Στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, το πρόγραμμα παρεμβαίνει σε 9 Δημοτικά Σχολεία (12ο, 14ο και 16ο Καλαμάτας, Άριος, Θουρίας, Σπερχογείας, Ασπροχώματος, Πλατέος, Αρφαρών) και 3 Νηπιαγωγεία. Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιούνται επιμορφωτικές δραστηριότητες στην Καλαμάτα, προς περί τους 130 εκπαιδευτικούς (απομένει η διενέργεια της τελευταίας, στις 28/5, δεδομένου ότι οι δράσεις επιμόρφωσης παρατάθηκαν λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος).

Ο κ. Παρθένης και η κα Τσέλιου ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για την αρωγή εκ μέρους του Δήμου στην υλοποίηση του προγράμματος. Όπως επεσήμανε, δε, ο Π. Νίκας, αποτελεί καίριας σημασίας ζήτημα η συνέργεια μεταξύ των δράσεων του προγράμματος και των παρεμβάσεων που πραγματοποιούν η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας και οι Κοινωνικές Δομές του, ώστε να υποστηριχθεί καλύτερα η ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των αθιγγάνων και να βελτιωθεί το επίπεδο διαβίωσής της. Ο κ. Παρθένης ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την πρόθεση διεύρυνσης της συνεργασίας και ανέφερε ότι στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και μαθήματα προαγωγής υγείας.

ekpaideusi-paidiwn-athigganwn.JPGekpaideusi-paidiwn-athigganwn_1.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech