Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Το ΔΣ της ΠΕΔ Πελοποννήσου συνεδρίασε στις 18 Φεβρουαρίου

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τρίπολης,η 2η / 2014 συνεδρίαση του Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, κατά την οποία συζητήθηκαν από τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Από το ΔΣ της ΠΕΔ Πελοποννήσου αποφασίσθηκε η διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Νέα Προγραμματική Περίοδος – Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (Σ.Ε.Σ.) 2014-2020». Η ημερίδα αυτή θα διεξαχθεί στο Άργος, στις 21 Μαρτίου.

Παρατίθεται το δελτίο Τύπου της ΠΕΔ σχετικά με τις σημαντικότερες αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ.

ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΠΕΔ

Επισημαίνεται πως, όπως επεσήμανε σήμερα μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Κοινή Υπουργική Απόφαση, που προβλέπει τη δυνατότητα μετάταξης των υπαλλήλων των ΠΕΔ σε Δήμους. «Η τακτοποίησή τους σε Δήμους μας γεμίζει ικανοποίηση, διότι βασικοί μας συνεργάτες δε θα χάσουν τη δουλειά τους», επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ, ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Τέλος, ο Π. Νίκας επεσήμανε την απόφαση του ΦΟΔΣΑ να εξουσιοδοτεί σχετικά με προγραμματική σύμβαση όποιον Δήμο διαχειρίζεται τα απορρίμματα μόνος του (όπως ο Δήμος Καλαμάτας), έτσι ώστε να συνεχίζει τη διαδικασία χωρίς προβλήματα, έως ότου ολοκληρωθεί και ξεκινήσει η τελική διαχείριση από τον κεντρικό φορέα, όπως έχει σχεδιαστεί. Τόνισε, ακόμη, ότι «είμαστε σε αναμονή της απόφασης του ΥΠΕΚΑ σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο από τον ανάδοχο σχετικού διαγωνισμού. Επεσήμανε, δε, πως οι πολίτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι εν όψει εκλογών, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι οι Δήμαρχοι ανέδειξαν το θέμα και ως προς τους χώρους εγκατάστασης και ως προς το οικονομικό ζήτημα, καθώς οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν τέλη.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech