Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Πλατύ

Οι Τοπικές Κοινότητες Πλατέος και Ανεμόμυλου του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατέος, διοργάνωσαν την τελετή αγιασμού των υδάτων με κατάδυση του Τίμιου Σταυρού μετά από 60 χρόνια στον ποταμό Πάμισο, στην τοποθεσία Μπαστογιόφυρο.

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πλατέος, χθες το πρωί, μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού από τον εφημέριο, Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Β. Χαντζή.

Κατόπιν, στις 10.30, υπό καταρρακτώδη βροχή, πραγματοποιήθηκε η μετάβαση των πιστών στο Μπαστογιόφυρο ή Πετρογιόφυρο, στον ποταμό Πάμισο. Στην τελετή συμμετείχαν οι ιερείς των Ενοριών Ανεμόμυλου, Αριοχωρίου και Πλατέος, παρουσία των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Πλατέος και Ανεμόμυλου, καθώς και άλλων αιρετών, αλλά και πλήθους κόσμου.

Την τελευταία φορά που έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων στο Πλατύ στο ίδιο σημείο, ήταν πριν από εξήντα χρόνια, το 1954, όταν της τελετής είχε προεξάρχει ο μακαριστός Μητροπολίτης Μεσσηνίας κυρός Χρυσόστομος Δασκαλάκης.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech