Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ασφαλτοστρώσεις στις εισόδους της Καλαμάτας

Υπεγράφη σήμερα, από το Δήμαρχο και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση οδικού δικτύου εισόδων πόλεως Καλαμάτας». Πηγή χρηματοδότησης είναι το ΤΕΟ, ο προϋπολογισμός μελέτης ήταν 250.000 ευρώ με το ΦΠΑ και η έκπτωση που προσέφερε ο ανάδοχος ανήλθε σε 12%.

Ο ανάδοχος Ευστάθιος Τζικάκης έχει προθεσμία 90 ημερολογιακών ημερών για την εκτέλεση του έργου, μέσω του οποίου προβλέπονται οι εξής παρεμβάσεις:

Βελτίωση του ασφαλτοτάπητα κατά τμήματα όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας και στην οδό Κωστοπούλου, που συνδέει τον κόμβο Καρέλια με τη Νέα Είσοδο (Ακοβίτικα), στην οδό Λακωνικής από την ταβέρνα «Σοφράς» έως την οδό Αύρας, αναβάθμιση του κόμβου Ζαφείρη και του τμήματος της οδού που συνδέει τα ξενοδοχεία «Φιλοξένια» και «Φωτεινή».

Συνοπτικά, οι εργασίες που θα εκτελεσθούν είναι φρεζάρισμα του παλαιού ασφαλτοτάπητα όπου απαιτείται, συγκολλητική και κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα, ενώ θα προηγηθεί ισοπεδωτική στρώση στα σημεία όπου κρίνεται απαραίτητο.

Στις περιοχές όπου ο ασφαλτοτάπητας παρουσιάζει τοπική φθορά, έχει προβλεφθεί η τομή οδοστρώματος, η καθαίρεση φθαρμένου ασφαλτοτάπητα και η κατασκευή νέου. Τέλος, όπου τα υπάρχοντα φρεάτια βανών ή ομβρίων βυθισθούν εξαιτίας της κατασκευής του νέου ασφαλτοτάπητα, προβλέπεται η ανύψωσή τους στη νέα στάθμη της οδού.

Τον Ιανουάριο του 2014 θα υλοποιηθεί νέα εργολαβία ασφαλτόστρωσης στην πόλη της Καλαμάτας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech