Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε (11 Νοεμβρίου 2013)

Συνήλθε χθες βράδυ, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας σε δύο συνεδριάσεις και κατά την πρώτη, ειδική συνεδρίαση 22/2013, ψήφισε τον Προϋπολογισμό 2014 όπως και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης έτους 2014, του Δήμου Καλαμάτας. Μπορείτε εδώ να δείτε πίνακα με συγκεντρωτικά στοιχεία του Προϋπολογισμού 2014.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της 23ης/2013 συνεδριάσεως, ελήφθησαν αποφάσεις επί των ακολούθων θεμάτων, μεταξύ άλλων:

1. Σύμβαση συγκοινωνιακού έργου μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Εγκρίθηκε η συνέχιση της σύμβασης έως 31/12/2013 σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας.

ktel

2. Διοργάνωση Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην Καλαμάτα με τίτλο «Τεκμηρίωση».  Παμψηφεί εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στη διοργάνωση Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και η διάθεση πίστωσης ποσού 8.500,00 € για την κάλυψη μέρους των εξόδων αυτής.

3. Διεκδίκηση ανακήρυξης της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Με ευρεία πλειοψηφία, εγκρίθηκε, κατ’ αρχήν, η υποβολή φακέλου διεκδίκησης της ανακήρυξης της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021.

politistiki-prwtevousa politistiki-prwtevousa 1

4. Εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα. Ομόφωνα  εγκρίθηκαν:

α. η διοργάνωση των εκδηλώσεων και η διάθεση συνολικής πίστωσης μέχρι του ποσού των 23.681,95 € για το σκοπό αυτό,

β. η ανάθεση της οργάνωσης και προβολής των εκδηλώσεων στη Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» αντί ποσού 11.783,40 €  συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ,

γ. η ανάληψη εκ μέρους του Δήμου της δαπάνης 11.898,55 € για την ηχητική και φωτιστική κάλυψη των εκδηλώσεων, για τον στολισμό της πλατείας και διαφόρων δρόμων και για εκτυπώσεις.

xristougenna xristougenna 1

5. Εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης «Ο Νικόλαος Πολίτης και το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας, πρακτικά διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου». Ομόφωνα εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου στη διοργάνωση της εκδήλωσης και η διάθεση πίστωσης ποσού 699,14 € για την κάλυψη μέρους των εξόδων αυτής.

politis

6. Έγκριση της μελέτης του έργου με τίτλο «Βελτίωση Δρόμου Άνω – Κάτω Άμφεια». Εγκρίθηκε η μελέτη, προϋπολογισμού 51.506,00 €, με ΦΠΑ, σύμφωνα με την πρόταση της Υπηρεσίας. Η κατασκευή του έργου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν την άνοιξη.

7. Έγκριση της μελέτης του έργου με τίτλο «Αποπεράτωση Η/Μ εγκαταστάσεων Νιαρχαίϊκου λιοτριβιού στην Τοπική Κοινότητα Αρφαρών». Εγκρίθηκε η μελέτη, προϋπολογισμού 79.690,00 €, με ΦΠΑ, σύμφωνα με την πρόταση της Υπηρεσίας, για την αποπεράτωση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Νιαρχαίϊκου λιοτριβιού.

niarxaiiko-liotrivi

8. Συμπληρωματική απόφαση για τη σύναψη της δανειακής σύμβασης με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων που αφορά στα έργα α) «Ασφαλτοστρώσεις διάφορων δρόμων της πόλεως Καλαμάτας» και β) «Συντήρηση καλλιτεχνικών κτηρίων και Δημοτικού Καταστήματος  Άνθειας». Εγκρίθηκε η λήψη της σχετικής απόφασης και διευκρινίζεται ότι η υπ’ αριθμ. 40/2013 μελέτη του έργου «Ασφαλτοστρώσεις διάφορων δρόμων της πόλεως Καλαμάτας» προϋπολογισμού 463.000,00 €, είναι τροποποιητική της υπ’ αριθμ. 146/2011 μελέτης μόνο ως προς τον περιορισμό των ποσοτήτων του φυσικού αντικειμένου και βάσει αυτής θα γίνει η δανειστική σύμβαση. Επίσης, στο πλαίσιο της απόφασης εγκρίθηκε η υπ’ αριθμ. 38/2012 μελέτη του έργου «Συντήρηση καλλιτεχνικών κτηρίων και Δημοτικού Καταστήματος  Άνθειας» προϋπολογισμού 200.000,00 € και βάσει αυτής θα γίνει η δανειστική σύμβαση, σύμφωνα με την πρόταση της Υπηρεσίας. Παρεμβάσεις θα γίνουν στο κτήριο του Δημοτικού Ωδείου, στο Ζουμπούλειο και στο κτήριο του πρώην Γυμνασίου Παραλίας (Καλλιτεχνικό Εργαστήρι της «Φάρις»). Επίσης, θα γίνει παρέμβαση στο ισόγειο του Δημοτικού Καταστήματος  Άνθειας και ο χώρος θα αφιερωθεί στη μνήμη του πρώην Προέδρου της Κοινότητας Περικλή Πετρούλια.

asfaltos faris

9. Γνωμοδότηση επί των προτάσεων οριοθέτησης των ρεμάτων της περιοχής Παραλίας Βέργας Δήμου Καλαμάτας σύμφωνα με τη μελέτη επικαιροποίησης και συμπληρωματικής οριοθέτησης ρεμάτων στην περιοχή αυτή. Το Δημοτικό Συμβούλιο παρέσχε θετική γνωμοδότηση για την οριοθέτηση των ρεμάτων, όπως εισηγήθηκε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, σύμφωνα με την πρόταση της Υπηρεσίας. Η έγκριση της μελέτης οριοθέτησης των ρεμάτων αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για την έγκριση εκ νέου της πολεοδομικής μελέτης Παραλίας Βέργας και τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ. Υπενθυμίζεται ότι η πολεοδομική αυτή μελέτη, μετά τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ στο παρελθόν, είχε ανακληθεί με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

paralia-verga

10. Ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης για τη λειτουργία του φωτεινού σηματοδότη στη διασταύρωση των οδών Κρήτης – Φιλελλήνων –  Μιαούλη. Εγκρίθηκαν οι σχετικές ρυθµίσεις, ως εξής:

Α) απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό Κρήτης (από την οδό Φαρών έως την οδό Ψαρών) στην κατεύθυνση προς την οδό Ψαρών από την οδό Φαρών έως τον υπόγειο κάδο απορριμμάτων με εξαίρεση τις στάσεις αστικού λεωφορείου «Παπαφλέσσα» και «Κρήτης», στην οδό Κρήτης (από την οδό Φαρών έως την οδό Ψαρών) στην κατεύθυνση προς την οδό Φαρών από την οδό Ψαρών έως την οδό Μιαούλη και από την οδό Κανάρη έως την οδό Φαρών, καθώς και στις οδούς Φιλελλήνων και Μιαούλη σε απόσταση 20 μέτρων από το φωτεινό σηματοδότη

Β) μονοδρόμηση της οδού Μιαούλη με κατεύθυνση προς τη σηματοδοτούμενη διασταύρωση

Γ) απαγόρευση αριστερής στροφής από την οδό Κρήτης προς την οδό Φιλελλήνων

Δ) υλοποίηση όλων των παραπάνω τροποποιήσεων με κατάλληλη κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση

Ε) τοποθέτηση πληροφοριακής πινακίδας στη Λυκούργου για περιπορεία προς οδό Φιλελλήνων.

kritis-fanaria

11. Απευθείας αγορά ακινήτων. Εγκρίθηκε η συμπλήρωση της υπ’ αριθμ. 181/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικής με την απευθείας εξαγορά ακινήτου, για την απόδοσή του στην κοινή χρήση μέσω της διαμόρφωσής του και ένταξής του στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Το έργο ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Μεγάρου Χορού έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ και ο Δήμος επιδιώκει τη συμπερίληψη σε αυτό και του συγκεκριμένου ακινήτου, μέσω του οποίου θα ολοκληρωθεί η παρέμβαση. Επίσης, εγκρίθηκε η τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 246/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικής με την απευθείας αγορά ρυμοτομηθεισών ιδιοκτησιών για τη διάνοιξη τμημάτων των οδών Τριών Ναυάρχων – Χίου & Ιερολοχιτών, στην Καλαμάτα.

megaro-xorou

12. Έγκριση όρων σύμβασης χρησιδανείου μεταξύ του Ο.Α.Ε.Δ. και του Δήμου Καλαμάτας για την παραχώρηση της χρήσης στο Δήμο όλων των χώρων του αμφιθεάτρου του κτηρίου του Ο.Α.Ε.Δ., όπου στεγάζεται το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας. Εγκρίθηκαν οι όροι της σύμβασης χρησιδανείου για την παραχώρηση χρήσης του αμφιθεάτρου μέχρι 31/12/2023.

ergatiko-kentro 11

13. Καρουζέλ στην πλατεία Βασ. Γεωργίου. Και αυτά τα Χριστούγεννα, θα έχει καρουζέλ στην πλατεία Βασ. Γεωργίου στην Καλαμάτα, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εγκατάσταση και λειτουργία του.

karouzel

14. Πρακτική άσκηση μαθητών ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Καλαμάτας του ΟΑΕΔ στο Δήμο Καλαμάτας για το σχολικό έτος 2014-2015. Εγκρίθηκε η πρακτική άσκηση 30 μαθητών διαφόρων ειδικοτήτων.

15. Πρόσληψη εργατικού και τεχνικού προσωπικού ορισμένου χρόνου, διάρκειας πέντε ημερομισθίων κατ’ άτομο το μήνα. Εγκρίθηκε η πρόσληψη 20 ατόμων εργατικού και τεχνικού προσωπικού.

16. Προσθήκη υπηρεσιών γρήγορης σύνδεσης στο internet. Εγκρίθηκε η προσθήκη σύνδεσης στο internet στο κτήριο της Τοπικής Κοινότητας Αριοχωρίου και σε κτήριο του Δήμου.

arioxori

17. Προγραμματισμός δράσεων Τουριστικής Προβολής του Δήμου Καλαμάτας για το έτος 2014. Εγκρίθηκαν οι δράσεις και οι δαπάνες ενημέρωσης και προβολής, προϋπολογισμού 10.000,00 €, με ΦΠΑ,  σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας.

touristiki-provoli

18. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Καθαρή Πόλη». Εγκρίθηκε η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση της δράσης: «Καθαρισμοί και συντηρήσεις παιδικών χαρών της πόλης».

paidikes-xares 1

19. Συντήρηση στο Βιοτεχνικό Πάρκο. Εγκρίθηκε η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της Κτηματικής Καλαμάτας – Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας «Διοκλής Α.Ε.» για την εκτέλεση του έργου «Άρση του κινδύνου από την πτώση απολεπίσεων του φέροντος οργανισμού του ΒΙΟ.ΠΑ. Καλαμάτας και εργασίες συντηρήσεώς του».

dioklis-2

20. Έκδοση ψηφίσματος καταδίκης της στυγερής και άνανδρης δολοφονίας δύο νέων ανθρώπων, του Γ. Φουντούλη και του Εμμ. Καπελώνη, στη λεωφόρο Ηρακλείου, στην Αθήνα. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech