Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Συνάντηση για το ερευνητικό πρόγραμμα κομποστοποίησης - ανακύκλωσης

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε σήμερα ο Θεμιστοκλής Λέκκας, ομότιμος Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με συνεργάτες του και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η εξέλιξη του ερευνητικού προγράμματος για την αξιολόγηση – βελτιστοποίηση της λειτουργίας κινητής μονάδας επεξεργασίας αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων, με στόχο την ανάκτηση – αξιοποίηση όλων των παραγόμενων προϊόντων (κομπόστ – ανακυκλώσιμα κ.λπ.). Υπενθυμίζεται πως, κατόπιν εγκρίσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, έχει συναφθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Καλαμάτας, Πανεπιστημίου Αιγαίου και Περιβαλλοντικής Συνεταιριστικής για την υλοποίηση του προαναφερθέντος ερευνητικού προγράμματος, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη συνάντηση τονίσθηκε η αποφασιστικότητα του Δήμου Καλαμάτας να διευρύνει την κομποστοποίηση, κάτι που εκφράζεται αφενός με την υλοποίηση αυτού του ερευνητικού προγράμματος, αφετέρου με την απόκτηση 1.000 οικιακών κομποστοποιητών και εκ τρίτου με την απόκτηση 10 μηχανικών κομποστοποιητών (για τα δύο τελευταία, έχουν υποβληθεί αιτήματα στο ΕΠΠΕΡΑΑ).

Ο Καθηγητής Λέκκας τόνισε πως «σήμερα την καλύτερη επεξεργασία την κάνουν τα Χανιά και μετά είστε εσείς», δηλαδή ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ ο Δήμαρχος ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της κινητής μονάδας, την οποία αναμένεται να επισκεφθούν οι Δήμαρχοι της Πελοποννήσου.

lekkas.JPGlekkas_1.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech