Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Οικόπεδο από το Δήμο για νέο σταθμό της Πυροσβεστικής στην Καλαμάτα

Οικόπεδο εκτάσεως 4 – 5 στρεμμάτων προτίθεται να παραχωρήσει ο Δήμος Καλαμάτας, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ανεγερθεί νέος Πυροσβεστικός Σταθμός στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, να υπάρχει χώρος για τη στάθμευση και ευχερή κίνηση των οχημάτων, ίσως και ένας χώρος για την άσκηση των πυροσβεστών. Τούτο ανέφερε σήμερα ο Δήμαρχος υποδεχθείς τον αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Γιόβα, διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Πελοποννήσου, τον πύραρχο Κυριακούλη Κυριακουλέα, διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το Υπουργείο έχει υποβάλει προς το Δήμο Καλαμάτας αίτημα για παραχώρηση εκτάσεως και σκοπεύει να προχωρήσει στην κατασκευή του νέου Σταθμού με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ, ο δε Δήμος Καλαμάτας θα σταθεί αρωγός, όπως το κράτος έρχεται αρωγός στις ανάγκες του Δήμου, σημείωσε ο Π. Νίκας. Ο Δήμαρχος ανέφερε πως θα προταθούν 2 – 3 εναλλακτικές λύσεις και το Υπουργείο θα επιλέξει την προσφορότερη, που θα εξασφαλίζει καλή προσβασιμότητα, εν όψει μάλιστα της αποπερατώσεως της περιμετρικής οδού Καλαμάτας, προκειμένου να επιτυγχάνεται η ταχύτατη επέμβαση της Πυροσβεστικής όπου η ανάγκη το απαιτεί, αλλά και να εξυπηρετούνται ευχερώς οι πολίτες στις συναλλαγές τους με την Υπηρεσία.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ

Ο κ. Γιόβας ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη συναντίληψη, καθώς ο Δήμος θέτει κάθε χρόνο στη διάθεση της Πυροσβεστικής το σημαντικό στόλο πυροσβεστικών και υδροφόρων οχημάτων τα οποία διαθέτει. «Σας ευχαριστώ για την ουσιαστική συμβολή σας σε όλες τις πυρκαγιές στη Μεσσηνία», επεσήμανε ο κ. Γιόβας και ο Δήμαρχος τόνισε πως «όποτε είχαμε αίτημα από την Πυροσβεστική, σπεύσαμε και σε περιοχές εκτός Δήμου Καλαμάτας». «Βάραινε σε σας η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών», αντέτεινε ο κ. Γιόβας.

oxima

ΚΑΛΑ ΠΗΓΕ ΦΕΤΟΣ Η ΧΡΟΝΙΑ

Επιπλέον, ο αρχιπύραρχος ανέφερε πως η φετινή αντιπυρική περίοδος πήγε πολύ καλύτερα από πέρυσι, δεδομένου ότι οι καμένες εκτάσεις ήταν κατά 80% λιγότερες σε σχέση με το 2012, ενώ κατεγράφη και μείωση κατά 32% περίπου στον αριθμό των πυρκαϊών.

Ο Δήμαρχος ζήτησε, τέλος, να επαναληφθεί η άσκηση απεγκλωβισμού ατόμων μετά από ενδεχόμενο σεισμό, που ετησίως διεξάγει στην Καλαμάτα η Πυροσβεστική, κάτι που ο αρχιπύραρχος αποδέχθηκε και μένει να ορισθεί η ημερομηνία. Θα διοργανωθεί, επίσης, από κοινού με το Δήμο Καλαμάτας και έκθεση σχετικά με τη δράση, τις δυνατότητες και την προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech