Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Κατασκευάζεται πεζοδρόμιο στην Ψαρών, παράλληλα με το Πάρκο

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο πλαίσιο συμβάσεως για τη συντήρηση του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, με κυριότερη παρέμβαση – πλην των εργασιών συντήρησης - την κατασκευή πεζοδρομίου στην οδό Ψαρών. Το έργο είχε προϋπολογισμό μελέτης 50.000 ευρώ και η ανάδοχος εταιρεία προσέφερε έκπτωση 3,01 %.

Ο ανάδοχος έχει χαράξει το ανατολικό άκρο της οδού Ψαρών παράλληλα με το Πάρκο και αφαιρεί τον ασφαλτοτάπητα, προκειμένου να κατασκευάσει πεζοδρόμιο επί μήκους περίπου 340 μέτρων. Για τον ίδιο σκοπό, γίνεται κλάδευμα δένδρων που εμποδίζουν τις εργασίες. Ο εργολάβος θα αποκλείει κάθε πρωί – πλην Κυριακής – και μέχρι την προσεχή Τρίτη (όπως εκτιμάται) το τμήμα της οδού Ψαρών στη βορειοδυτική πλευρά του Πάρκου Σιδηροδρόμων, προκειμένου να εργασθεί. Εναλλακτική οδός πρόσβασης είναι η έτερη οδός Ψαρών, δυτικά, που διέρχεται έμπροσθεν του Διοικητηρίου, η οποία συμβάλλει με την οδό όπου εκτελείται το έργο πέραν του σημείου των εργασιών. Το απόγευμα, το προαναφερθέν οδικό τμήμα όπου εκτελούνται εργασίες θα ελευθερώνεται.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Στο πλαίσιο του έργου αυτού, οι εργασίες που η εργολήπτρια Τεχνική Εταιρεία Κατασκευών Τσερπές – Κωτσάκης – Παπαδέας ΟΕ – Ανέλιξη ΟΕ πρόκειται να εκτελέσει, είναι μεταξύ άλλων οι εξής: κατασκευή δύο ξύλινων εισόδων - πυλών, μίας στην οδό Πλάτωνος και έτερης στην οδό Κρήτης, τοποθέτηση ξύλινης περίφραξης, σήμανση μέσα στο πάρκο, κατασκευή κρασπέδου και πεζοδρομίου στη βορειοδυτική πλευρά του (οδός Ψαρών), επισκευή υφιστάμενου πλακόστρωτου πεζοδρομίου στη βόρεια (οδός Πλάτωνος) και στη νοτιοδυτική πλευρά (οδός Κρήτης), επισκευή δαπεδοστρώσεων στο εσωτερικό του πάρκου, καθώς και κατασκευή δύο επικαθημένων, κινητών ξύλινων δαπέδων για την κίνηση των πεζών πάνω από τις υφιστάμενες γραμμές του ΟΣΕ στα σημεία που αυτές διασταυρώνονται με τα πεζοδρόμια.

pezodromio-parko.JPGpezodromio-parko_1.JPGpezodromio-parko_2.JPGpezodromio-parko_3.JPGpezodromio-parko_4.JPGpezodromio-parko_5.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech