Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Επαφές του Δημάρχου στην Αθήνα

Στην Αθήνα μετέβη χθες ο Δήμαρχος, για την προώθηση θεμάτων του Δήμου Καλαμάτας και είχε επαφές με:

  • Το Γιάννη Μέξη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης
  • Το Γιάννη Βρούτση, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
  • Το Γιάννη Μιχελάκη, Υπουργό Εσωτερικών
  • Το Λεωνίδα Γρηγοράκο, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
  • Τον Αντώνη Νάτσικα, πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ. Ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου ιδρύθηκε την 30ή Μαρτίου 2007 βάσει του Ν. 3428/2005 για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και διαθέτει πλήρες και αποκλειστικό δικαίωμα στη λειτουργία, διαχείριση, εκμετάλλευση και ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου. Ο ΔΕΣΦΑ είναι και ο ιδιοκτήτης του ΕΣΦΑ. Σκοπός της Εταιρίας είναι η λειτουργία, συντήρηση, διαχείριση, εκμετάλλευση και ανάπτυξη του ΕΣΦΑ και των διασυνδέσεών του, προκειμένου το ΕΣΦΑ να είναι οικονομικά αποδοτικό, τεχνικά άρτιο και ολοκληρωμένο και να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των χρηστών σε φυσικό αέριο κατά τρόπο ασφαλή, επαρκή, αξιόπιστο και οικονομικά αποδοτικό.

Σημειώνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη που εκπονεί ο ΔΕΣΦΑ για λογαριασμό της ΔΕΠΑ, όσον αφορά στο βασικό σχεδιασμό του δικτύου φυσικού αερίου μέσης και χαμηλής πίεσης στην πόλη της Καλαμάτας, όπως έχει κάνει γνωστό ο Δήμαρχος. Ο Δήμος Καλαμάτας συνεργάζεται με τον ΔΕΣΦΑ, για τα στοιχεία που αυτός ζητεί ώστε να εκπονηθεί άρτια μελέτη.

Ο κ. Νάτσικας προτίθεται να επισκεφθεί την Καλαμάτα προσεχώς και όταν έλθει, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου σχετικά με την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή μας.

Ο Δήμος Καλαμάτας καταβάλλει ήδη από το 2009 προσπάθειες ώστε να έλθει και στον τόπο μας αυτό το καύσιμο μέσω αγωγού και δικτύου στην Καλαμάτα. Το φυσικό αέριο θα αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για τη βιομηχανία και τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής μας, αλλά και για τους πολίτες ως φθηνότερο από τα άλλα και καθαρό καύσιμο, με αποτέλεσμα τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης.

ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΥΡΙΟ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο Δήμαρχος θα μεταβεί εκ νέου αύριο στην Αθήνα, προκειμένου να επισκεφθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Επίσης, θα έχει συνάντηση με στελέχη του Πράσινου Ταμείου.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech