Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ποδηλατική δράση φορέων Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ποδηλατική δράση των φορέων της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης 10.30.

Από τις 10.00, πάνω από 70 ποδηλάτες (ηλικίας 5 έως 75 ετών) συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Πάρκο του Πηδήματος. Ο ενθουσιασμός όλων ήταν μεγάλος για συμμετοχή σε μια ποδηλατική δράση που είχε ως σκοπούς την άθληση και την ψυχαγωγία, αλλά και τη γνωριμία με τη φύση και την ιστορία των περιοχών, σε μια διαδρομή 11 χιλιομέτρων.

Αυτή η δράση είχε δύο παραμέτρους:

1.  Την ανάδειξη της ποδηλατικής διαδρομής η οποία ενώνει τα δύο πολύ όμορφα πάρκα που διαθέτει η Δημοτική Ενότητα Αρφαρών, του Πηδήματος και του Αγίου Φλώρου. Στο πλαίσιο αυτής, έγινε σύντομη ενημέρωση για την ιστορία των δύο αυτών χωριών και τα μνημεία που διαθέτουν

2.  Την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο. Κάθε ποδηλάτης έφερε στην πλάτη του ένα μήνυμα για το περιβάλλον, τον εθελοντισμό, την αιμοδοσία, την καταπολέμηση του καπνίσματος καθώς και τη σωστή διατροφή.

Η πρωτοβουλία αυτή των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Φλώρου και Πηδήματος, καθώς και του Μορφωτικού Συλλόγου Πηδήματος και της Μεσσηνιακής Ένωσης Αγιοφλωριτών «Ο Πάμισος» αλλά και του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αρφαρών «Αναγέννηση», αγκαλιάστηκε και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αριοχωρίου, μέλη του οποίου συμμετείχαν στη δράση και πρότειναν να μετάσχουν ενεργά και αυτοί με το Σύλλογό τους στην επόμενη ποδηλασία, σχεδιάζοντας μια νέα διαδρομή που θα έχει ως σημείο εκκίνησης το Αριοχώρι.

Νόστιμα εδέσματα και αναψυκτικά περίμεναν τους φίλους του ποδηλάτου δίπλα στις πηγές του Παμίσου και κάτω από τον ιστορικό πλάτανο, καθώς και στην κεντρική πλατεία του Πηδήματος.

Οι διοργανωτές εκφράζουν ευχαριστίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας για τα μέτρα που έλαβε, στον Ηλία Μαυρέα, γιατρό καρδιολόγο, που συνόδευε τους ποδηλάτες σε όλη τη διαδρομή και στους εθελοντές που βοήθησαν στη διοργάνωση της ποδηλατικής δράσης.

podilatiki_drasi_arfaron.jpgpodilatiki_drasi_arfaron_.jpgpodilatiki_drasi_arfaron_1.jpgpodilatiki_drasi_arfaron_2.jpgpodilatiki_drasi_arfaron_3.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech