Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Κανονισμός χρήσης του πιάνου Steinway & Sons

Κανονισμός για τη χρήση του εξαίρετου πιάνου κατασκευής Steinway & Sons καταρτίσθηκε, ενώ καθορίσθηκε και ενοίκιο 50 ευρώ πλέον ΦΠΑ ανά ημέρα όταν αυτό χρησιμοποιείται, κατόπιν εντολής του Δημάρχου. Τον κανονισμό μπορείτε να δείτε εδώ.

Επισημαίνεται πως το πιάνο αυτό επανήλθε στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, μετά από την επισκευή του στην Αθήνα. Δυστυχώς, το πιάνο, που αποτελεί «δημοτική περιουσία άνω των 100.000 ευρώ» όπως σημείωσε σε επιστολή του προς το Δήμαρχο ο Διευθυντής του Ωδείου Διονύσης Μαλλούχος, έχει υποστεί «βάναυση συμπεριφορά». Ο κ. Μαλλούχος ανέφερε ότι «τα σημάδια πάνω, αλλά και μέσα στο πιάνο ήταν τέτοια που δεν δικαιολογούνται από απλό ατύχημα, αλλά από παντελή αδιαφορία και ενεργητική ζημιογόνο συμπεριφορά».

Στην Αθήνα, έγιναν εργασίες ρύθμισής του και τοποθέτηση κάποιων ανταλλακτικών στη θέση φθαρμένων μερών του μηχανισμού του λόγω ηλικίας, καθώς και προσπάθεια εξωραϊσμού του εξωτερικού του οργάνου. Σημειώνεται πως η επισκευή του πιάνου αυτού και άλλων δύο που χρησιμοποιούνται στο Δημοτικό Ωδείο, κόστισε 25.000 ευρώ.

Ο Διευθυντής του Ωδείου τόνισε προς το Δήμαρχο ότι «το όργανο αυτό είναι τώρα πάλι σε άριστη κατάσταση και έτοιμο να χρησιμοποιηθεί για εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου». Είναι, όμως, αδήριτη ανάγκη να υπάρχει εποπτεία και έλεγχος όσον αφορά στο ποιος χρησιμοποιεί το πιάνο, μετά τη «σημαντική και σε κόστος και σε αποτέλεσμα αυτή επισκευή».

Κατόπιν αυτών, ο Δήμαρχος έδωσε εντολή να χρησιμοποιείται το πιάνο μόνο κατόπιν άδειας και να προσδιορισθεί ενοίκιο για τη χρήση του.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech