Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου στην Καλαμάτα

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα έλθει την προσεχή Κυριακή στην Καλαμάτα, για να διαμορφώσει προσωπική άποψη όσον αφορά στη μελέτη ανάπλασης και δημιουργίας πάρκου στην Παραλία, στο χώρο ανατολικά του "Πανελληνίου" και βόρεια του ΝΟΚ μέχρι το πρώην κέντρο "Κοιλάκου", εκτάσεως περίπου 15 στρεμμάτων.

Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε χθες στις 16.00 στο Υπουργείο τον κ. Βαρβιτσιώτη, προς τον οποίο τόνισε ότι το πάρκο αυτό είναι έργο απόλυτης προτεραιότητας για την πόλη και ζήτησε την παρέμβασή του για την αντιμετώπιση γραφειοκρατών και μηχανισμών. 

Σε δηλώσεις του σήμερα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην υποβάθμιση του λιμένος Καλαμάτας: επαπειλούμενη κατάρρευση του κυματοθραύστη μήκους ενός χιλιομέτρου, προβλήματα προσέγγισης των κρουαζιεροπλοίων λόγω μη εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης, έλλειψη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ανολοκλήρωτο master plan, έλευση μόλις 25 φορτηγών πλοίων το χρόνο σε ένα λιμένα που ονομάζεται "εθνικής σημασίας', αδυναμία έως τώρα είσπραξης των τελών από τα καταστήματα, κατασκευές, μετατροπή του χώρου που ο Δήμος επιδιώκει να αναπλάσει σε χώρο συγκέντρωσης μεταναστών και υπαίθρια ουρητήρια. Ο Π. Νίκας υποσχέθηκε ότι σε εύλογο χρόνο ο Δήμος Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα διορθώσουν την κατάσταση και θα τοποθετήσουν το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε αναπτυξιακή πορεία, ξεπερνώντας εμπόδια και υπονομεύσεις.

Ο Δήμαρχος τόνισε ιδιαίτερα πως το μεγάλο εμπόδιο ήταν η μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου σε Δημοτικό, το οποίο ξεπεράσθηκε παρά τις σφοδρές αντιδράσεις.

limani.JPGprolimenas.JPGvarvitsiotis.jpg

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech