Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Μαθήτριες και Μαθητές στο Δημαρχείο

Με παιδικές φωνές, που φέρνουν αισιοδοξία για το μέλλον, γέμισε σήμερα το Δημαρχείο, καθώς 40 μαθήτριες και μαθητές της Γ΄ τάξης από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας επισκέφθηκαν το διοικητικό κέντρο του Δήμου. Τα παιδιά συνόδευαν οι δάσκαλοί τους Βασίλης Κουκής και Πολυξένη Καλαμαρά.

Τις μαθήτριες και τους μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ2 υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Δημήτρης Πολίτης, που οδήγησε τα παιδιά στην πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και τους έδωσε βασικές πληροφορίες για την αποστολή και τη λειτουργία του Δήμου. Στα παιδιά προσφέρθηκε κέρασμα και στη συνέχεια βρέθηκε κοντά τους ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, που τόνισε μιλώντας προς αυτά: «Να διαβάζετε όσο μπορείτε και να παίζετε. Παιδί που δεν παίζει, δε μεγαλώνει σωστά». Επεσήμανε, ακόμη, ότι «πρέπει να αγωνιστούμε για να πάμε την πατρίδα πιο μπροστά, για να έχετε κι εσείς ελπίδα. Όπως στην οικογένειά σας ο ένας βοηθάει τον άλλον, έτσι και ο ένας Έλληνας να βοηθάει τον άλλον Έλληνα κι αν «πέφτει» και κάνας ξένος να τον βοηθάει κι αυτόν, γιατί όλοι άνθρωποι είμαστε».

Ο Π. Νίκας θυμήθηκε βιώματά του από τη σχολική ηλικία και τόνισε προς τα παιδιά τον ενεργό ρόλο που είχαν τότε οι μαθητές και οι μαθήτριες για την ευταξία του σχολείου, προς το οποίο προσέφεραν και εθελοντική εργασία.

Τα παιδιά έθεσαν προς το Δήμαρχο ερωτήσεις και αναφέρθηκαν σε παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες στην περιοχή τους. Ο Δήμαρχος απάντησε κατάλληλα και υποσχέθηκε πως πιο πολλά θα πουν όταν τον καλέσουν στο σχολείο τους.

Σημειώνεται ότι σε καθένα από τα παιδιά προσφέρθηκε ένα μπουφάν, από την παρακαταθήκη που είχε δοθεί στο Δήμο μετά τους Special Olympics του 2011.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech