Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συνεδρίασε (15 Οκτωβρίου 2013)

Συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί διαφόρων θεμάτων έγινε κατά τη σημερινή, 16η/2013, συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, ως ακολούθως:

1. Τροποποιήσεις εγκεκριμένου Σχεδίου Καλαμάτας, που απαιτούνται για την κατασκευή της περιμετρικής οδού. Εγκρίθηκε.

perimetrikos

2. Αναγκαίες τοπικές προσαρμογές των υπόγειων κάδων απορριμμάτων στο έργο «Ανάπλαση οδικού άξονα Φαρών στην Καλαμάτα». Εγκρίθηκε.

farwn Medium

3. Οριοθέτηση κοινοχρήστων χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων στο δυτικό πεζοδρόμιο της οδού Αριστομένους (από οδό Φραντζή μέχρι οδό Ξενοφώντος). Εγκρίθηκε, με πλάτος καταλήψεως του πεζοδρομίου 1,80 μέτρα για τραπεζοκαθίσματα και 1 μέτρο για εμπορεύματα.

frantzi-ews-ksenofontos

4. Μετακίνηση και επανατοποθέτηση μνημείων στο Δήμο Καλαμάτας. Εγκρίθηκαν από την Επιτροπή οι εξής επανατοποθετήσεις: το άγαλμα του Μακεδονομάχου θα τοποθετηθεί στο σημείο όπου βρίσκεται γλυπτό πλησίον της συμβολής Ξενοφώντος και Αριστομένους, το συγκεκριμένο γλυπτό θα εγκατασταθεί επί της κεντρικής πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδος και το άγαλμα του Αφανούς Ναύτη θα μετακινηθεί επί της κεντρικής προκυμαίας του λιμένος Καλαμάτας, στην προβολή της οδού Βύρωνος

5. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν: α) Αμφιδρόμηση Βασ. Γεωργίου από Αριστομένους μέχρι Φαρών και β) Αμφιδρόμηση Ακρίτα από Βασ. Γεωργίου μέχρι Βασ. Όλγας. Εγκρίθηκαν.

kukloforiaka

6. Μονοδρόμηση οδών Γεωργίου Καρέλια και Γιάννη Αποστολάκη. Εγκρίθηκαν, με κατεύθυνση της Γεωργίου Καρέλια προς Παραλία και της Γιάννη Αποστολάκη προς Κρήτης.

20130823 karelia

7. Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στο πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Σταδίου (ανυψωμένη διάβαση πεζών). Εγκρίθηκε.

8. Καθορισμός θέσεων για την άσκηση στάσιμου υπαιθρίου εμπορίου στο Δήμο Καλαμάτας και αριθμού νέων αδειών υπαιθρίου εμπορίου (πλανόδιου και στάσιμου) για το έτος 2014. Εγκρίθηκαν.

9. Αφαίρεση δένδρων χαρουπιάς στο 4ο ΕΠΑΛ και βραχυχίτωνα στην οδό Μακεδονίας. Εγκρίθηκαν.

10. Προέγκριση - χορήγηση άδειας ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εγκρίθηκε.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech