Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Πράξη εφαρμογής στο Ασπρόχωμα: δηλώσεις από τους ιδιοκτήτες

Εν όψει της εκπόνησης μελέτης για την πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Ασπροχώματος, καλούνται οι κύριοι ή νομείς ακινήτων εντός της περιοχής πολεοδόμησης να υποβάλουν δήλωση ιδιοκτησίας, προσκομίζοντας συγχρόνως τους τίτλους κτήσεως, τοπογραφικό διάγραμμα, απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος και αντίγραφο κτηματολογικού φύλλου.

Επισημαίνεται ότι η παράλειψη υποβολής της πιο πάνω δήλωσης συνεπάγεται τα εξής, σύμφωνα με τον Ν. 4030/11 (άρθρο 42, παρ. 25):

1. Κάθε δικαιοπραξία εν ζωή είναι άκυρη, αν δεν επισυνάπτεται σε αυτή πιστοποιητικό του οικείου Δήμου, με το οποίο θα βεβαιώνεται η υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας. Η ακυρότητα αυτή αίρεται με την υποβολή εκ των υστέρων της σχετικής δήλωσης. Στην περίπτωση αυτή, εφόσον ο ιδιοκτήτης είχε προσκληθεί και αμέλησε να υποβάλει εγκαίρως δήλωση υποχρεούται σε καταβολή εφάπαξ προστίμου καθοριζομένου από τον οικείο ΟΤΑ

2. Δεν χορηγείται άδεια οικοδομής στο ακίνητο χωρίς την υποβολή κυρωμένου αντιγράφου της δήλωσης ιδιοκτησίας και του ανωτέρω  πιστοποιητικού.

 Η δήλωση ιδιοκτησίας και τα συνοδευτικά αυτής στοιχεία υποβάλλονται στη Διεύθυνση Πολεοδομίας Δήμου Καλαμάτας (Διοικητήριο, 3ος όροφος) εντός προθεσμίας 15 ημερών από την τελευταία δημοσίευση σχετικής ανακοίνωσης στον Τύπο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο Διοικητήριο, τηλ. 27213 61777, γραφείο αρ. 127, 1ος όροφος  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, όπου θα χορηγούνται τα σχετικά έντυπα δηλώσεως ιδιοκτησίας και τυχόν απαιτούμενες οδηγίες και διευκρινίσεις για τη συμπλήρωσή τους.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech