Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Στο Δήμο το αμφιθέατρο του κτηρίου του Εργατικού Κέντρου

Την παραχώρηση στο Δήμο Καλαμάτας των χώρων αμφιθεάτρου στο κτήριο όπου στεγάζεται το Εργατικό Κέντρο, ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ, ενέκρινε το ΔΣ του Οργανισμού αυτού (ΑΔΑ: ΒΛΛΨ4691Ω2-ΟΛ3). Η παραχώρηση θα γίνει για 10 χρόνια, με τη μορφή χρησιδανείου άνευ αμοιβής. Τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης των χώρων του αμφιθεάτρου θα βαρύνουν το Δήμο Καλαμάτας.

Το κτήριο αυτό παρεδόθη σε χρήση προ ολίγων ετών και αποτελεί πλέον ιδιοκτησία του ΟΑΕΔ, στον οποίο περιήλθε μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Το αμφιθέατρο, 250 θέσεων, έχει περιπέσει σε αχρησία, αν και είναι εξαιρετικής κατασκευής και διαθέτει όλες τις αναγκαίες υποδομές οι οποίες είναι δυνατόν να εξυπηρετήσουν πολλές από τις πολιτιστικές και κοινωνικές ανάγκες της Καλαμάτας και της περιοχής της.

Κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου προς τον Υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται ο ΟΑΕΔ, καθώς και προς το Διοικητή του Οργανισμού αυτού Θεόδωρο Αμπατζόγλου, οι οποίοι συνηγόρησαν, εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΟΑΕΔ η παραχώρηση κατά χρήση του αμφιθεάτρου στο Δήμο. Σκοπός του Δήμου είναι να δώσει στα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα, καθώς και στις χορωδίες της Καλαμάτας, αλλά και στις ορχήστρες της πόλης τη δυνατότητα να το χρησιμοποιούν για τις εκδηλώσεις τους.

Η πολύπλευρη καλλιτεχνική προσπάθεια στην Καλαμάτα δεν είναι δυνατόν να στεγαστεί σε υπάρχοντες χώρους, οι οποίοι ανεπαρκούν να καλύψουν αφενός τη ζήτηση και αφετέρου – λόγω μικρού μεγέθους εγκαταστάσεων - να δεχθούν το πολυπληθές κοινό που προσέρχεται στις φροντισμένες εκδηλώσεις των καλλιτεχνικών οργανισμών και σχημάτων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Σημειώνεται, μάλιστα, πως η ζήτηση για τη διενέργεια εκδηλώσεων δεν περιορίζεται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, δεδομένου ότι μέσω της Καλαμάτας εξυπηρετείται πρακτικά όλος ο Νομός Μεσσηνίας, ελλείψει αναλόγων αιθουσών σε άλλες πόλεις.

Η παραχώρηση κατά χρήση του εν λόγω αμφιθεάτρου στο Δήμο δίδει διέξοδο σε ένα σημαντικό πρόβλημα και θα διευκολύνει την καλλιτεχνική έκφραση στην Καλαμάτα, ενώ θα εξυπηρετήσει και άλλες κοινωνικές ανάγκες για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

ergatiko-kentro.JPGergatiko-kentro_5.JPGergatiko-kentro_11.JPGergatiko-kentro_14.JPG

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech