Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Πράξη εφαρμογής πολεοδομικής μελέτης Ασπροχώματος

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρεί η πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης του Ασπροχώματος, για την εκπόνηση της οποίας την Τρίτη 8 Οκτωβρίου οι μελετητές βρέθηκαν στην Καλαμάτα και παρουσία του Δημάρχου Παναγιώτη Νίκα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, προκειμένου να λάβουν όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ

Σημειώνεται πως οι ιδιοκτήτες της περιοχής Ασπροχώματος θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ήδη (αφού ολοκληρώθηκε η πολεοδομική μελέτη) κάποιοι έχουν δικαίωμα έκδοσης οικοδομικής άδειας, δεδομένου ότι μπροστά στην ιδιοκτησία τους υφίστανται διανοιγμένοι κοινόχρηστοι χώροι ή πληρούνται άλλες προϋποθέσεις.

Πέραν αυτού, όπως έκανε γνωστό η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παναγιώτα Ντίντα, σημειώνεται πολύ καλή πρόοδος ως προς τις πολεοδομικές μελέτες:

1. Κηπούπολης, για την οποία έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη ανάρτηση της πράξης εφαρμογής και οι ενστάσεις έχουν σταλεί στην αρμόδια επιτροπή. Ακολούθως, η πράξη εφαρμογής θα σταλεί στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για κύρωση

2. Πυκνοδομημένης περιοχής Ανατολικής Παραλίας Καλαμάτας, η οποία διαβιβάζεται προς έγκριση στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά την ολοκλήρωση των αναρτήσεων και την επεξεργασία των ενστάσεων.

ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ

Η μελέτη για την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως Ασπροχώματος έχει συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης 10 μήνες, αλλά σε συνεργασία με τους μελετητές θα γίνει προσπάθεια να ολοκληρωθεί συντομότερα.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 444.669 €  και έχει δοθεί έκπτωση της τάξεως του 70%. Η χρηματοδότηση αρχικά θα καλυφθεί από το δημοτικό προϋπολογισμό, με στόχο να ενταχθεί η μελέτη στην προκήρυξη του Πράσινου Ταμείου του 2014.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ

Στο πλαίσιο, λοιπόν. της εκπονούμενης μελέτης ο Δήμος Καλαμάτας καλεί όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων εντός της πολεοδομικής μελέτης του Ασπροχώματος να υποβάλουν στο Δήμο δήλωση ιδιοκτησίας συνοδευόμενη από τους τίτλους κτήσεως, τοπογραφικό διάγραμμα, απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος και αντίγραφο κτηματολογικού φύλλου, προκειμένου να γίνει η επικαιροποίηση των στοιχείων, που ήδη διαθέτει η Υπηρεσία.

Η υποβολή των στοιχείων – σε ειδικό έντυπο - θα γίνεται από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και για 15 ημέρες στο γραφείο 127 (εκεί διατίθεται το έντυπο αυτό), στον 1ο όροφο του Διοικητηρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν πληροφορίες στο τηλέφωνο 27213 61817.

Η κα Ντίντα επεσήμανε ότι η γρήγορη ολοκλήρωση της μελέτης έχει άμεση σχέση με την ταχεία ανταπόκριση των ιδιοκτητών, γι’ αυτό και καλούνται κάθε φορά που γίνεται σχετική ανακοίνωση να ανταποκρίνονται άμεσα.

poleodomika.JPGpoleodomika_1.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech