Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Μείωση τελών για κατάληψη κοινοχρήστων χώρων

Στη μείωση των τελών που πληρώνουν τα καταστήματα στην παραλιακή ζώνη για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων και στη θέσπιση ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής στο θέμα αυτό, προχωρεί ο Δήμος Καλαμάτας, όπως ανέφεραν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιάννης Μανδηλάρης. Η Δημοτική Αρχή υλοποιεί τη δέσμευση που είχε αναλάβει για μείωση τελών και θέσπιση ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής μετά την περιέλευση του Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο Καλαμάτας, κάτι που συντελέσθηκε πρόσφατα.

Προωθείται, λοιπόν, η λήψη αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, ώστε να επέλθουν από 1/1/2014:

 

Α΄ ζώνη Παραλίας - μειώσεις 20%

1. Μείωση των τελών για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων από καταστήματα στην Α΄ ζώνη στην Παραλία Καλαμάτας, δηλαδή από τη Φαρών μέχρι το πρώην Γυμνάσιο Παραλίας, αλλά και στη μαρίνα, από 31 ευρώ ανά τετρ. μέτρο σε 25 ευρώ ανά τετρ. μέτρο. Στο πλαίσιο θέσπισης ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής, τα τέλη αυτά θα ισχύουν για τα τραπεζοκαθίσματα στο βόρειο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, καθώς και για εκείνα προς νότο της οδού αυτής. Σημειώνεται ότι έως τώρα τα τέλη στο βόρειο πεζοδρόμιο ήταν 31,5 ευρώ ανά τ.μ. και στο νότιο 31 ευρώ ανά τ.μ. Η μείωση είναι της τάξεως του 20%.

 

Β΄ ζώνη Παραλίας - μειώσεις 33%

2. Μείωση των τελών για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων από καταστήματα στη Β΄ ζώνη στην Παραλία Καλαμάτας, από το πρώην Γυμνάσιο Παραλίας μέχρι το τέρμα της οδού Ναυαρίνου, από 31,5 ευρώ σε 21 ευρώ για το βόρειο πεζοδρόμιο. Η μείωση είναι της τάξεως του 33%. Τα τέλη για το νότιο πεζοδρόμιο θα παραμείνουν 21 ευρώ ανά τ.μ. Δηλαδή, στο πλαίσιο θέσπισης ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής, τα τέλη για τραπεζοκαθίσματα στο βόρειο και νότιο πεζοδρόμιο θα ανέρχονται σε 21 ευρώ ανά τ.μ.

 

Κατάργηση τελών καθαριότητας

3. Κατάργηση των τελών καθαριότητας για μη στεγασμένους χώρους, που ανέρχονται σε 1,76 ευρώ ανά τ.μ. και αφορούν μόνο σε 4 μήνες κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Θα υλοποιηθεί δέσμευση για κατάργηση αυτών των τελών καθώς το Λιμενικό Ταμείο περιήλθε πλέον στο Δήμο Καλαμάτας. Τα τέλη αυτά θα παραμείνουν μόνο για τα καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα σε ιδιωτικούς χώρους, δεδομένου ότι από τους χώρους αυτούς παράγονται απορρίμματα.

 

Μειώσεις τελών 5% για όλους

4. Ο Δήμος Καλαμάτας μείωσε τα τέλη κοινοχρήστων χώρων κατά 10% για το 2013, για όλη την πόλη. Σχεδιάζει, δε, την περαιτέρω μείωσή τους κατά 5%, για το 2014.

 

Χωριά

5. Στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας δε θα εισπραχθούν για το 2014 τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.

Τα προαναφερθέντα μέτρα θα ανακουφίσουν τους επαγγελματίες του Δήμου Καλαμάτας, στην προσπάθειά τους να αντεπεξέλθουν στην πίεση αυτής της δύσκολης από οικονομική άποψη περιόδου.

 

Δυνατότητα ρύθμισης χρεών

6. Επιπλέον, για τους επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης που οφείλουν τέλη κοινοχρήστων χώρων από προηγούμενα έτη, δίδεται η δυνατότητα ρύθμισης για τη διευκόλυνσή τους, ώστε να τα εξοφλήσουν. Το πέρας προθεσμίας που έχει δοθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για τη ρύθμιση παλιών οφειλών είναι η 18η Οκτωβρίου.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech