Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Έργα ΕΣΠΑ, με το βλέμμα στο ΣΕΣ: ημερίδα ΠΕΔ και ΕΕΤΑΑ

Χθες, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, στην Τρίπολη, στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας,  με αντικείμενο την ενημέρωση και την αποτελεσματική ανταπόκριση των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ.

Η συνάντηση εργασίας οργανώθηκε από τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης ΕΕΤΑΑ ΑΕ σε συνεργασία με την ΠΕΔ Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση έχει χαρακτήρα συμβουλευτικό - ενημερωτικό και απευθύνετο στους Δημάρχους και στα αρμόδια στελέχη των Δήμων που χειρίζονται έργα ΕΣΠΑ, με έμφαση σε έργα που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο των προσκλήσεων του Ε.Φ.Δ. ΕΕΤΑΑ. Εισηγητής ήταν ο Χαράλαμπος Λάμπρου, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαχείριση των πράξεων του ΕΦΔ ΕΕΤΑΑ στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου, καθώς και στην αντιμετώπιση των συνηθέστερων προβλημάτων που προκύπτουν κατά την αξιολόγηση των προτεινόμενων πράξεων για χρηματοδότηση.

Ο Παναγιώτης Νίκας, Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, απηύθυνε κατά την έναρξη των εργασιών της ημερίδας χαιρετισμό, στον οποίο αναφέρθηκε στη διαδικασία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και το ρόλο των ΟΤΑ 1ου βαθμού. Αφού έκανε λόγο για χρόνιες και διαρθρωτικές αδυναμίες της Διοίκησης, που αποτελούν τροχοπέδη, εξήρε το θετικό ρόλο της ΕΕΤΑΑ «η οποία λειτουργώντας ως ενδιάμεσος φορέας, συμβάλλει σημαντικά στην υλοποίηση δράσεων του ΕΣΠΑ.  Η συνεργασία μεταξύ των στελεχών της ΕΕΤΑΑ, των Δημάρχων και των στελεχών των Υπηρεσιών των Δήμων έχει φέρει θετικά αποτελέσματα».

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου ζήτησε, μεταξύ άλλων, για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο, που θα ονομάζεται «Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης» τα εξής:

«1. Να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση επί των διαδικασιών και διάχυση της πληροφορίας στους Δήμους

2. Να λειτουργούν ουσιαστικά όλα τα όργανα του Δημοκρατικού Προγραμματισμού και κυρίως το Περιφερειακό Συμβούλιο

3. Η ορθή λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου θα συμβάλει – εκτός από τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Περιφέρεια – στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και στην ορθολογική διάρθρωση και δημοσιοποίηση των προσκλήσεων

4. Να διατυπωθεί ένας οδηγός τυποποίησης και προδιαγραφών

5. Να αναδιατυπωθούν οι διαδικασίες ωρίμασης αλλά και διαχείρισης της υλοποίησης των έργων».

Επίσης, ο Π. Νίκας τόνισε την αναγκαιότητα «όλοι μας να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, να συνεργαστούμε ισότιμα και αποτελεσματικά και να είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση».

Η εισήγηση του Δημάρχου Καλαμάτας και Προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου παρατίθεται εδώ.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech