Τα νέα μας

Τα νέα του Δήμου Καλαμάτας

Γεωτεχνικές εργασίες στο άγαλμα της Ελευθερίας

Γεωτεχνικές εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του αγάλματος της Ελευθερίας, εκτελεί σήμερα συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας. Γίνονται καθαρισμός και διαμόρφωση του χώματος, καθώς και φρεζάρισμα όπου απαιτείται, ενώ θα τοποθετηθεί και υπόγειο αρδευτικό σύστημα, ώστε να ακολουθήσει η σπορά γκαζόν και η φύτευση ανθέων.

Υπενθυμίζεται πως το άγαλμα της Ελευθερίας και η (τοποθετημένη στη βάση του αγάλματος) εξεικόνιση της ευλογίας του Κλήρου προς τους επαναστατημένους Έλληνες κατά την κήρυξη της Επαναστάσεως του 1821, στις 23 Μαρτίου, στην Καλαμάτα, αποτελούν δωρεά προς την πόλη της Ιολάνδης Παπαδοπούλου, εικαστικού, στη μνήμη του συζύγου της Arnim Rolshausen, Γερμανού Φιλέλληνα, ο οποίος αγάπησε πολύ τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος θα πραγματοποιηθούν στις 25 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.15, παρουσία της δωρήτριας.

agalma-eleftherias-gewtexnika.JPGagalma-eleftherias-gewtexnika_1.JPGagalma-eleftherias-gewtexnika_2.JPGagalma-eleftherias-gewtexnika_3.JPG

Search