Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή της Προέδρου του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, Βικτωρίας Καρέλια, και των μελών του ΔΣ, πολιτικών μηχανικών Ελένης Κανάκη και Ελένης Αγγελοπούλου. Αντικείμενο της συσκέψεως ήταν η κατασκευή αίθουσας στον αύλειο χώρο του διατηρητέου κτηρίου Πλεμματιά – Βογόπουλου (στην οδό Σταδίου), για την εξυπηρέτηση εκπαιδευτικών αναγκών του Μουσείου Παραδοσιακής Φορεσιάς.

Υπενθυμίζεται ότι το διατηρητέο αυτό κτήριο, ιδιοκτησίας του Δήμου Καλαμάτας, παραχωρήθηκε κατά χρήση στο Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας για 99 χρόνια, με σκοπό τη δημιουργία Μουσείου Παραδοσιακής Φορεσιάς. Τη μετασκευή του κτηρίου σε Μουσείο χορηγεί η κα Καρέλια.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Πρόεδρο κυρία Καρέλια και τα μέλη του ΔΣ κυρίες Κανάκη και Αγγελοπούλου για την προσφορά του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, εξέφρασε τη συνηγορία του Δήμου για την κατασκευή της προαναφερθείσας αίθουσας και έδωσε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης, καθώς οι μελέτες είναι έτοιμες.

head_center.jpglogo.jpglukeio-ellinidwn.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech