Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε (19 Σεπτεμβρίου)

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και έλαβε αποφάσεις επί 20 θεμάτων της ημερησίας διατάξεως, καθώς η συζήτηση ενός ανεβλήθη και ένα θέμα απεσύρθη. Επίσης, έλαβε αποφάσεις επί 2 θεμάτων εκτός ημερησίας διατάξεως.
Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι, μεταξύ άλλων, οι εξής:
 
1. Παράλληλη άσκηση αρμοδιοτήτων του Δήμου Καλαμάτας με την Ελληνική Αστυνομία. Καθορίσθηκαν, σύμφωνα με το άρθρο 81 του Ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167/23-7-2013 τ. Α΄), οι αρμοδιότητες που θα ασκούνται από τις 23/9/2013 παράλληλα από το Δήμο Καλαμάτας και την Ελληνική Αστυνομία, οι οποίες μεταξύ άλλων είναι η επιτήρηση της ελεγχόμενης στάθμευσης, ο έλεγχος επί των κοινοχρήστων χώρων, η εφαρμογή κανονιστικών αποφάσεων, η επιτήρηση και ο έλεγχος της υπαίθριας διαφήμισης κ.ά.
 
dimotiki-elas
 
2. Ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου πλατείας Ανάληψης. Εγκρίθηκε η μελέτη, προϋπολογισμού 242.150,00 €, με ΦΠΑ, καθώς και η υποβολή σχετικής πρότασης χρηματοδότησης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007-2013. Η πρόταση για την ανάδειξη – αναβάθμιση της πλατείας του Ιερού Ναού της Ανάληψης στην Καλαμάτα βασίζεται στους εξής άξονες:
Α) αντικατάσταση της τσιμεντένιας δαπεδόστρωσης που περιβάλλει το Ναό, με ανάγλυφες τσιμεντόπλακες, λωρίδες γυαλισμένου μαρμάρου Βόλου και κυβόλιθους
Β) ανάδειξη και ταυτόχρονη επέκταση του πρασίνου, υψηλού και χαμηλού, σε δύο ζώνες
Γ) χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων για τις ανάγκες της εκκλησίας και των πιστών, στη βορινή πλευρά, για 18 οχήματα, με είσοδο – έξοδο από την οδό Μπουμπουλίνας
Δ) γενική επισκευή και αντικατάσταση στέγης του κτίσματος που βρίσκεται στη νότια πλευρά του καμπαναριού και στεγάζει μια πρόχειρη τουαλέτα και το λεβητοστάσιο – μηχανοστάσιο του Ναού
Ε) νέος φωτισμός.
 
analipsi
 
3. Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων περιοχής Νέου Κόσμου (Μπιτσάνη). Η περιοχή βρίσκεται νοτίως της σιδηροδρομικής γραμμής, λίγο πριν την Αγία Σωτήρα, στην Καλαμάτα και εκεί προβλέπεται να κατασκευασθεί γήπεδο ποδοσφαίρου και να γίνει ανάπλαση του ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη μελέτη, προϋπολογισμού 320.000,00 €, με ΦΠΑ, καθώς και την υποβολή σχετικής πρότασης χρηματοδότησης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007-2013.
 
4. Τροποποιήσεις στη γραμμή 4 του αστικού λεωφορείου. Εγκρίθηκαν η τροποποίηση της διαδρομής του μεσημεριανού δρομολογίου της γραμμής 4 και ο καθορισμός στάσεων, ως ακολούθως: το μεσημεριανό δρομολόγιο της γραμμής 4 «Πανεπιστήμιο – Κορδίας» θα εκτελείται μέσω των οδών Καλλιπατείρας (Άγιος Κωνσταντίνος) – Παλαιολόγου – Μητροπολίτου Μελετίου – Υπαπαντής – Σταδίου – Νέδοντος – Κροντήρη – Αριστομένους – Φραντζή – Κεφάλα – Αρτέμιδος – Μακεδονίας – Νέδοντος – Τριών Ναυάρχων – Χίου – Λυκούργου – Νέδοντος – Νικολάου Πλαστήρα. Καθορίζονται δε οι ακόλουθες στάσεις για την παραλλαγή της γραμμής 4 «Πανεπιστήμιο – Κορδίας»: Κεφάλα, 4ο Λύκειο, ΔΕΗ, Νέδοντος (στα γήπεδα μπάσκετ), Τριών Ναυάρχων (πριν τη διασταύρωση με τη Χίου).
 
panepistimio
 
5. Παραχώρηση χρήσης του Νηπιαγωγείου Κορδία. Εγκρίθηκαν οι όροι της σύμβασης χρησιδανείου για την παραχώρηση της χρήσης του Νηπιαγωγείου Κορδία (πρώην 15ο Δ.Σ.), για 5 έτη, στο Θεατρικό Σχήμα με την επωνυμία «Συν Ένα – Μιχάλης Τούμπουρος».
 
sun-ena-toumpouros 20121023 nipiagogeiokordia 1 Medium
 
6. Παραχώρηση χρήσης του Α΄ ορόφου του Μάντζειου. Εγκρίθηκαν οι όροι της σύμβασης χρησιδανείου για την παραχώρηση της χρήσης δύο αιθουσών του Α΄ ορόφου του Μάντζειου Δημοτικού Κτηρίου στο Πλατύ, προς τους Συλλόγους  «ΑΠΣ ¨Ατρόμητος Πλατύ¨», «Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Πλατέος», «Σύλλογο Φιλίππων Πελοποννήσου» και «Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Πλατέος ¨Συνεργασίᨻ, για 5 έτη.
 
platu
 
7. Παραχώρησης χρήσης της αποθήκης (υπογείου) του Κοινοτικού Καταστήματος Αγίου Φλώρου. Τα μέλη του Δ.Σ. Καλαμάτας ενέκριναν τους όρους της σύμβασης χρησιδανείου για την παραχώρηση της χρήσης της αποθήκης (υπογείου) του Κοινοτικού Καταστήματος Αγίου Φλώρου, στη «Μεσσηνιακή Ένωση Αγιοφλωριτών ¨Ο Πάμισος¨», για 5 έτη.
 
agios-flwros
 
8. Χρήση αυτοκινήτου ιδιοκτησίας ΑΧΕΠΑ. Εγκρίθηκαν οι όροι της σύμβασης χρησιδανείου για την παραχώρηση της χρήσης του αυτοκινήτου ιδιοκτησίας ΑΧΕΠΑ για 5 ακόμη έτη, στο Δήμο Καλαμάτας, αποκλειστικά για τις ανάγκες εξυπηρέτησης ατόμων με κινητικά προβλήματα.
 
9. Μεταφορά ατόμων με κινητικά προβλήματα καθώς και ηλικιωμένων του Ν. Μεσσηνίας. Εγκρίθηκαν οι όροι και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και ΠΕΔ Πελοποννήσου, η οποία θα διαθέσει οδηγό, για τη μεταφορά και εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα καθώς και ηλικιωμένων του Νομού Μεσσηνίας, με το ανωτέρω αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ΑΧΕΠΑ.
 
10. Ερευνητικό πρόγραμμα για την αξιολόγηση – βελτιστοποίηση της λειτουργίας κινητής μονάδας επεξεργασίας αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων. Εγκρίθηκαν οι όροι και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Καλαμάτας, Πανεπιστημίου Αιγαίου και Περιβαλλοντικής Συνεταιριστικής για την υλοποίηση ερευνητικού προγράμματος σχετικά με την αξιολόγηση – βελτιστοποίηση της λειτουργίας κινητής μονάδας επεξεργασίας αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων, με στόχο την ανάκτηση – αξιοποίηση όλων των παραγόμενων προϊόντων (κομπόστ – ανακυκλώσιμα κ.λπ.).
 
kompostopoiisi
 
11. Έγκριση απόφασης για Ο.Ε.Υ. Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε η υπ’ αριθμ. 14/2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, με την οποία ψηφίστηκε ο ΟΕΥ του Νομικού Προσώπου αυτού.
 
limeniko-tameio limeniko-tameio 1
 
12. Έγκριση απόφασης για Τεχνικό Πρόγραμμα Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε η υπ’ αριθμ. 15/2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, με την οποία ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Νομικού Προσώπου αυτού.
 
limeniko-tameio 2
 
13. Ψήφισμα καταδίκης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από μέλος της  Χρυσής Αυγής. Εγκρίθηκε η έκδοση ψηφίσματος.
 
paulos-fussas

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech