Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Συνέδριο για τις εταιρείες ηλεκτρισμού

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου πρόκειται να διεξαχθεί στην Καλαμάτα, υπό την αιγίδα του Δήμου, διεθνές συνέδριο με θέμα: «Παρελθόν, παρόν και μέλλον των εταιρειών ηλεκτρισμού στην Ελλάδα».

Οι εργασίες του συνεδρίου, που θα συγκληθεί με πρωτοβουλία του Μανιατάκειου Ιδρύματος, θα διεξαχθούν στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας, χώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό διότι εκεί λειτούργησε από το 1898 εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής.

dimotiko theatro

Ώρα έναρξης του συνεδρίου έχει ορισθεί η 17.30 και λήξης η 19.00. Στη συνέχεια και περί ώρα 19.30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ιστορικού Φωτογραφικού Αρχείου του Ηλεκτρισμού στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

pneumatiko kentro

Στο συνέδριο, όπως ενημέρωσε το Δήμαρχο ο Πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, έχουν αποδεχθεί να μετάσχουν ως βασικοί ομιλητές ο Ασημάκης Παπαγεωργίου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Αρθούρος Ζερβός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, ο Γεώργιος Παπαρσένος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξαρτήτων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ) και ο Γεώργιος Κόλλιας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας).

ΣΥΝΑΡΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Οπωσδήποτε, το θέμα του συνεδρίου έχει μεγάλο ενδιαφέρον και συναρτάται εμμέσως με την έλευση του φυσικού αερίου στην Καλαμάτα, δεδομένου ότι για τις ανάγκες της ηλεκτροπαραγωγής στη Μεγαλόπολη αναμένεται να λειτουργήσει προσεχώς ο αγωγός φυσικού αερίου.

fysiko-aerio Medium

Υπενθυμίζεται πως στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος την Παρασκευή 2 Αυγούστου με τον Υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Ενέργειας, Ασημάκη Παπαγεωργίου, έγινε γνωστή η προοπτική πως στο τέλος του 2013 θα λειτουργήσει ο αγωγός φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη και το 2014 θα συσταθεί η Εταιρεία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Πελοποννήσου. Ο αγωγός φυσικού αερίου αναμένεται στη ΒΙΠΕ Σπερχογείας στα τέλη του 2015.

Η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου θα παράσχει φθηνό και καθαρό καύσιμο στις δύο Βιομηχανικές Περιοχές, Σπερχογείας και Μελιγαλά, οι οποίες βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού. Επίσης, το φυσικό αέριο θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, προσφέροντας τη δυνατότητα εξοικονόμησης πόρων στις τουριστικές μονάδες της περιοχής μας, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά σε αριθμό και δυναμικότητα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των σχεδιαζόμενων επενδύσεων στον τομέα. Εν γένει, η δυνατότητα χρήσεως φυσικού αερίου θα συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα της τοπικής οικονομίας, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα συντελέσει στην προστασία του περιβάλλοντος, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech