Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Ο Δήμος προέβη σε θυροκόλληση πρωτοκόλλων αυθαιρέτων

Σε θυροκόλληση των πρωτοκόλλων αυθαιρέτων τα οποία έχει εκδώσει η Υπηρεσία Δόμησης, προέβησαν σήμερα υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, σε 64 κτίσματα τα οποία έχουν παρανόμως ανεγείρει αθίγγανοι στις περιοχές Αγίας Τριάδας και Πολυκλαδικού, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς σοβαρό πρόβλημα, ενώ η Υπηρεσία Δόμησης είχε εντοπίσει, καταγράψει και αριθμήσει τα παραπήγματα με τη βοήθεια ορθοφωτοχαρτών. Μέσω αυτών των πρωτοκόλλων γνωστοποιείται σε όσους έχουν διαμένουν στα αυθαίρετα κτίσματα πως πρέπει να τα κατεδαφίσουν, δεδομένου μάλιστα πως έχουν ανεγερθεί σε χώρους οι οποίοι δεν ανήκουν στους κατοικούντες σ’ αυτά.

Για τη σημερινή ενέργεια του Δήμου θα ενημερωθούν το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου και θα τους αποσταλεί ο σχετικός φάκελος. Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι αρμόδιος για την έκδοση απόφασης σχετικά με την κατεδάφιση των αυθαιρέτων, εφόσον δεν το πράξουν όσοι διαμένουν σ’ αυτά.

Υπενθυμίζεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με ευρεία πλειοψηφία, αποφάσισε να προτείνει την Μπιρμπίτα ως χώρο μετεγκατάστασης των αθιγγάνων της Αγίας Τριάδας και του Πολυκλαδικού.

Ο Δήμαρχος, στην τελευταία συνάντηση που είχε στην Αθήνα με το Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών, Άγγελο Συρίγο, στις 9 Σεπτεμβρίου, ζήτησε να παραχωρηθεί στο Δήμο Καλαμάτας η ευθύνη λειτουργίας της προσωρινής κατασκήνωσης αθιγγάνων στην Μπιρμπίτα.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech