Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Θέματα Πολεοδομίας

Σύσκεψη για θέματα Πολεοδομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην οικεία Υπηρεσία και οι κυριότερες εξελίξεις έχουν ως εξής:

1. Πολεοδομική μελέτη Βέργας. Η μελέτη οριοθέτησης ρεμάτων παραδόθηκε από τη μελετήτρια και έχει αποσταλεί για έγκριση στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας). Η γεωλογική μελέτη είναι προς έγκριση από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου ΠΕΚΑ.

2.  Πολεοδομική μελέτη Μικρής Μαντίνειας. Εγκρίθηκε η γεωλογική μελέτη (11.6.2013) από τη Διεύθυνση ΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ. Ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία στη μελέτη των ρεμάτων ώστε να διαβιβασθούν μαζί με την πολεοδομική μελέτη στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ και να ακολουθήσουν οι διαδικασίες έγκρισης.

3.     Πολεοδομική μελέτη Ασπροχώματος. Βρίσκεται σε φάση ελέγχου δικαιολογητικών του υποψηφίου αναδόχου της πράξης εφαρμογής ώστε να γίνει δυνατή η υπογραφή της σύμβασης, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός του Σεπτεμβρίου. Για την εν λόγω μελέτη έχει υποβληθεί ηλεκτρονικό αίτημα για τη χρηματοδότησή της από το Πράσινο Ταμείο.

4. Πολεοδομική μελέτη Κηπούπολης. Υποβλήθηκαν 35 ενστάσεις κατά τη β΄ανάρτηση της πράξης εφαρμογής, οι οποίες βρίσκονται σε φάση καταγραφής ώστε να αποσταλούν στο μελετητή (έως 16.9.2013). Θα ακολουθήσει η επεξεργασία των ενστάσεων από το μελετητή και θα πραγματοποιηθεί τρίτη ανάρτηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να κυρωθεί κατόπιν η πράξη εφαρμογής από τον Περιφερειάρχη.

5. Πολεοδομική μελέτη πυκνοδομημένων Ανατολικής Παραλίας – Αγίας Άννας.

Α) Ανατολική Παραλία. Εξετάσθηκαν οι ενστάσεις από το μελετητή και επίκειται συνεργασία με την Υπηρεσία για την ενημέρωση της μελέτης.

Β) Αγία Άννα. Έχουν διαβιβασθεί οι ενστάσεις στο μελετητή και εκκρεμεί η διαδικασία οριοθέτησης του ρέματος της περιοχής.

6. Πολεοδομική μελέτη Αρτέμιδος. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταχώρισής της στο Κτηματολόγιο. Πρέπει να καθορισθούν οι αξίες γης για την επιβολή της εισφοράς σε χρήμα και να εγκριθούν οι πίνακες επικειμένων.

7. Πράξεις αναλογισμού. Έχει κατατεθεί στο Πρωτοδικείο αίτηση για καθορισμό τιμής μονάδος: α) Μπουλούκου, β) Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ναυαρίνου. Έγινε αυτοψία με την Υπηρεσία Δημοσίων Κτημάτων για καθορισμό αξίας στην πράξη αναλογισμού Μεγάλου Αλεξάνδρου, Υψηλάντου, Βουλγαροκτόνου και αναμένεται διόρθωση του πίνακα επικειμένων από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μετά από παρατηρήσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Δεν υπάρχει εξέλιξη στην πράξη αναλογισμού Αγίου Δημητρίου Αρκάδων.

8. Κύρωση δικτύου κοινοχρήστων στα Λαίϊκα. Έχουν αποσταλεί για κύρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση τόσο το τμήμα του κοινοχρήστου χώρου που έχει γίνει με χρηματοδότηση ιδιωτών, όσο και το υπόλοιπο τμήμα μελέτης που εκπονήθηκε από την Πολεοδομία (2.7.2013). Εκτιμώμενος χρόνος ελέγχου του φακέλου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση έως τέλος Σεπτεμβρίου.

9. Υπόθεση Ρομά (αυθαίρετα κτίσματα). Έχουν καταγραφεί με τη βοήθεια ορθοφωτοχάρτη οι αυθαίρετες κατασκευές και έχουν συνταχθεί εκθέσεις αυθαιρέτων.

10. Καταβολή αποζημιώσεων για ρυμοτομούμενα. Έχει συνταχθεί πίνακας με βάση δικαστικές αποφάσεις και δηλώσεις αποδοχής στο ύψος της αντικειμενικής.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech