Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Παραμένει η πάλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η πάλη θα παραμείνει στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και στους Αγώνες του 2020, στο Τόκιο, καθώς στην 125η σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο Μπουένος Αϊρες επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία του σκουός και του μπέιζμπολ/σόφτμπολ, που διεκδικούσαν την είσοδό τους στο πρόγραμμα.
 
Αρχικώς, είχε ληφθεί - τον περασμένο Φεβρουάριο - απόφαση από την εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ να αφαιρεθεί η πάλη από τα Ολυμπιακά αθλήματα, αλλά μετά από κινητοποίηση και σημαντικές αλλαγές, τόσο σε διοικητικό επίπεδο, όσο και στους κανονισμούς, πείσθηκαν οι «αθάνατοι» ώστε να παραμείνει το άθλημα αυτό στο πρόγραμμα των Αγώνων.
 
Σχετική προσπάθεια υποστήριξης της πάλης, ώστε να παραμείνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχε αναλάβει ο Δήμος Καλαμάτας. Μάλιστα, συγκεντρώθηκαν υπογραφές για το σκοπό αυτό και την 1η Ιουνίου, στο πλαίσιο ημερίδας για τον αθλητικό τουρισμό, ο Δήμαρχος επέδωσε σε εκπρόσωπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης το βιβλίο με τις υπογραφές πολιτών της Καλαμάτας, οι οποίοι ζητούσαν να παραμείνει η πάλη Ολυμπιακό Άθλημα.
 
pali.jpgpali_ancient.jpgupografes-pali.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech