Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Μετάβαση στο ψηφιακό σήμα

Η μετάβαση στο ψηφιακό σήμα της τηλεόρασης σε μεγάλο τμήμα της Μεσσηνίας και μικρό τμήμα της Λακωνίας προγραμματίζεται να συμβεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.
 
Η έναρξη ψηφιακής εκπομπής από το κέντρο εκπομπής «Πεταλίδι» αλλάζει την τηλεόραση, καθώς το αναλογικό σήμα σταματά και έρχεται το ψηφιακό, που φέρνει καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και πολλές υπηρεσίες που ακολουθούν, όπως ανέφερε στο Δήμαρχο ο γενικός διευθυντής της DigeaΓιώργος Μαθιός, που τον επισκέφθηκε σήμερα συνοδευόμενος από την Ιωάννα Κολιάδου, διευθύντρια Marketingκαι Επικοινωνίας της εταιρείας.
 
Ο κ. Μαθιός ανέφερε πως η εταιρεία του προβαίνει σε επισκέψεις στους αιρετούς άρχοντες των περιοχών όπου η αναλογική εκπομπή τηλεοπτικού σήματος θα μεταπέσει σε ψηφιακή, προκειμένου να ενημερώσει τους ίδιους και τις τοπικές κοινωνίες.
 
Ο Δήμαρχος χαιρέτισε τη μετάβαση στον ψηφιακό τρόπο εκπομπής, που θα επιφέρει ποιοτική λήψη των τηλεοπτικών προγραμμάτων αλλά και έλεγχο ως προς την εκπομπή σήματος, καθώς «οι συχνότητες είναι εθνικό κεφάλαιο», όπως σημείωσε. Ο Δήμος Καλαμάτας θα βοηθήσει τη μετάβαση στη νέα τηλεοπτική πραγματικότητα με την παροχή πληροφόρησης, ώστε το κοινό να προετοιμασθεί κατάλληλα, μεταξύ άλλων αγοράζοντας τον κατάλληλο αποκωδικοποιητή εφόσον αυτός δεν είναι ενσωματωμένος στον τηλεοπτικό δέκτη.
 
Σημειώνεται ότι στον χάρτη που επισυνάπτεται, μπορεί κανείς να δει τις περιοχές που θα καλύπτονται με ψηφιακό σήμα από τις 27 Σεπτεμβρίου. Όλες οι κεραίες θα πρέπει να είναι στραμμένες προς το κέντρο εκπομπής Πεταλιδίου. Όσοι διαμένουν σε περιοχή με πράσινο χρώμα, θα έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα. Όσοι διαμένουν σε περιοχή με κόκκινο χρώμα, θα έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα αλλά ενδέχεται να χρειαστούν ενισχυτή. Όσοι διαμένουν σε ζώνη με κίτρινο χρώμα ενδέχεται να έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα, ενώ ενδέχεται να χρειαστούν ενισχυτή.
 
digea.JPGPetalidi_Map_Large.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech