Τα νέα μας

Τα νέα του Δήμου Καλαμάτας

Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι στο Δήμαρχο

Προβλήματα των πολυμελών οικογενειών συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος, χθες Δευτέρα 2 Αυγούστου, με τους Προέδρους του Συλλόγου Πολυτέκνων Χρήστο Παναγιωτόπουλο και εκείνου των Τριτέκνων Χρήστο Κορομηλά.

Οι κ. Κορομηλάς και Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για την πρωτοβουλία του να διοργανωθεί η «Λευκή Νύχτα», κατά τη διάρκεια της οποίας τα καταστήματα είχαν χαμηλές τιμές και οι πολυμελείς οικογένειες αγόρασαν είδη ρουχισμού και υποδήσεως για τα μέλη τους.

Το φλέγον ζήτημα για τις πολυμελείς οικογένειες είναι το εργασιακό, γι’ αυτό και οι Πρόεδροι των δύο Συλλόγων έθεσαν στο Δήμαρχο το αίτημα συμμετοχής μελών των πολυμελών οικογενειών σε προγράμματα μερικής απασχόλησης.

Επίσης, του ζήτησαν να επανέλθει η έκπτωση 30% όσον αφορά στα δίδακτρα σε όλες τις Δημοτικές Σχολές.

Σχετικά με το θέμα των τριτέκνων σχολικών φυλάκων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (αυτό δεν συνέβη με τους πολυτέκνους), ο κ. Κορομηλάς ζήτησε την παρέμβαση του Δημάρχου ώστε να μεταταγούν σε κάποια άλλη Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που του τέθηκαν και υποσχέθηκε τη συνδρομή του Δήμου στο μέτρο των δυνατοτήτων του.

Search