Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 403

Μεικτή επιτροπή ζητεί ο ΦΟΔΣΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, παρουσία δημάρχων της Πελοποννήσου, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, καθώς και με τη συμμετοχή του ειδικού συνεργάτη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων και του σχετικού διαγωνισμού κ. Μιχαλόπουλου.

Έγιναν τοποθετήσεις, κατατέθηκαν ερωτήσεις, δόθηκαν απαντήσεις – κατά το δυνατόν – και η ΕΕ του ΦΟΔΣΑ κατέληξε στην απόφαση να ζητήσει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου τη σύσταση μεικτής επιτροπής, στο πλαίσιο της οποίας θα δοθεί η δυνατότητα να επιλυθούν προβλήματα και να προωθηθούν διαδικασίες για την επίλυση του μεγάλου ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων και την υλοποίηση του σχετικού διαγωνισμού.

Ως προς τον ενδιάμεσο χρόνο διαχείρισης των απορριμμάτων μέχρι να αναλάβει ο μειοδότης του διαγωνισμού της Περιφέρειας, υπάρχει συνεννόηση με το ΥΠΕΚΑ για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον» (ΕΠΠΕΡΑΑ) αιτημάτων των Δήμων για προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού. Γι’ αυτό το σκοπό, θα υπάρξουν εντάξεις ύψους 11 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη στο Ναύπλιο.

Κατά τη συνεδρίαση της ΕΕ του ΦΟΔΣΑ, ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας κατέθεσε τεκμηριωμένο κείμενο παρατηρήσεων, με έμφαση στο κόστος διαχειρίσεως των απορριμμάτων, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

aporrimmatoforo.JPGpneumatiko2.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech