Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου 2019

Κατά χιλιάδες οι πιστοί, την παραμονή και ανήμερα την εορτή, κατέθεσαν στην Υπεραγία Θεοτόκο την ευγνωμοσύνη και τις ελπίδες τους, στα ιερά προσκυνήματα όλης της περιφέρειας του Δήμου Καλαμάτας, με την ευκαιρία του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Το βράδυ της παραμονής, στην Ιερά Μονή Δήμιοβας, στο Καλάθιο όρος, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με πολλές αρτοκλασίες, παρουσία εκατοντάδων πιστών, ενώ ανήμερα την εορτή πραγματοποιήθηκαν Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια, έγινε περιφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας στο χώρο πέριξ του Μοναστηριού.
Αντίστοιχος εορτασμός πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Μαρδακίου, όπου το ιερό εικόνισμα έφθασε με πεζοπορία από τη Νέδουσα, την παραμονή της εορτής. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ευλογήθηκαν, επίσης, πολλοί άρτοι, προσφορά των πιστών.
Σημειώνεται ότι κέντρα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου υπήρξαν, επίσης, η Ιερά Μονή Ελληνικών στην Άνθεια, καθώς και το Ιερό Μετόχιο της Μονής Μεγίστης Λαύρας στη Μικρομάνη, όπως και οι πανηγυρίζοντες Ιεροί Ναοί Λαιΐκων, Σπερχογείας, Άριος, Πλατέος, Άνω Βέργας, Καλαμίου και ο Κοιμητηριακός Ναός της Καλαμάτας.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech