Τα νέα μας

Τα νέα του Δήμου Καλαμάτας

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2019 - 2020

Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά 2019 – 2020 χτύπησε και πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός, στα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας, σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Δήμαρχος παρευρέθη στην τελετή του αγιασμού και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά:
• Στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, στην περιοχή των Γιαννιτσανίκων. Ο Θανάσης Βασιλόπουλος είπε στα παιδιά τα εξής, στο πλαίσιο σύντομου χαιρετισμού του: «Να σας ευχηθώ η νέα σχολική χρονιά να είναι καλή, δημιουργική, γεμάτη επιτυχίες, αλλά να είναι και ευχάριστη για εσάς. Η γνώση και το παιχνίδι είναι απαραίτητα στοιχεία για την ανάπτυξή σας, οπότε παίζουμε και διαβάζουμε, διαβάζουμε και παίζουμε.
Να ακούτε τους γονείς σας. Να εμπιστεύεστε τους δασκάλους σας. Να μας μάθετε και εμάς να κρατάμε την πόλη μας καθαρή, να κάνουμε ανακύκλωση. Να φροντίζετε και να αγαπάτε το σχολείο σας.
Και να μην ξεχάσετε να κάνετε πολλούς φίλους και να περνάτε όμορφα».
Ο κ. Βασιλόπουλος διαβεβαίωσε τους δασκάλους και τους γονείς πως η πόρτα του γραφείου του ιδίου και των συνεργατών του θα είναι ανοιχτή για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν στα σχολεία.
• Στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας. Μετά το πέρας του αγιασμού, τον οποίον τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από κληρικούς, ο Θ. Βασιλόπουλος είπε στις μαθήτριες και τους μαθητές τα ακόλουθα: «Να σας ευχηθώ η νέα σχολική χρονιά να είναι καλή, δημιουργική, γεμάτη επιτυχίες.
Επιλέξτε τη γνώση. Είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να σας το πάρει. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει. Επιλέξτε αυτό που σας εκφράζει. Αυτό που μπορείτε να κάνετε καλύτερα. Όχι την εύκολη λύση· τη δύσκολη, που είναι και χρήσιμη. Συμβουλευτείτε τους γονείς σας. Αυτοί θέλουν το καλό σας περισσότερο από τον καθένα. Εμπιστευτείτε τους καθηγητές σας, αυτοί ξέρουν και θέλουν να σας κατευθύνουν σωστά. Να γίνετε χρήσιμοι άνθρωποι για εμάς για την κοινωνία μας. Να κάνετε καλύτερο τον κόσμο.
Καλή χρονιά και να είστε βέβαιοι ότι εμείς, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Καλαμάτας, θα είμαστε πάντα παρόντες».
Επίσης, ο Δήμαρχος παρέστη στην τελετή αγιασμού στο 4ο ΕΠΑΛ και στο 6ο Γενικό Λύκειο, καθώς και στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, όπου απηύθυνε χαιρετισμούς, εκφράζοντας ευχές προς τα παιδιά, τους διδάσκοντες, καθώς και τους γονείς και κηδεμόνες με την ευκαιρία ενάρξεως της σχολικής χρονιάς 2019 – 2020 και διαβεβαιώνοντας για τη μέριμνα του Δήμου στα θέματα αρμοδιότητάς του για τα σχολεία.

Search