Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνεδρίασε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019

Στην υπ’ αριθμ. 18/2019 συνεδρίασή του συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20:00, έλαβε δε αποφάσεις επί θεμάτων, τα σημαντικότερα των οποίων είναι τα εξής:

ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

«Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας»: ορίστηκαν τα μέλη του Δ.Σ. με Πρόεδρο τη Μπαρούνη Μαρία και Αντιπρόεδρο το Δούβα Ιωάννη
«Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Καλαμάτας»: ορίστηκαν τα μέλη του Δ.Σ. με Πρόεδρο το Βασιλόπουλο Παναγιώτη και Αντιπρόεδρο τον Μπασακίδη Νικόλαο.
«Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας»: ορίστηκαν τα μέλη του Δ.Σ. με Πρόεδρο τον Αθανασόπουλο Κωνσταντίνο και Αντιπρόεδρο το Θεοδωρόπουλο Βασίλη
«Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»: ορίστηκαν τα μέλη του Δ.Σ. με Πρόεδρο τον Πολίτη Δημήτριο και Αντιπρόεδρο το Χριστόπουλο Ιωάννη.
«Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» ορίστηκαν τα μέλη του Δ.Σ. με Πρόεδρο το Γυφτέα Ηλία και Αντιπρόεδρο τη Ζέππου Νικολέτα
«Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας – Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή» ορίστηκε εκπρόσωπος του Δήμου ο Λύρας Παναγιώτης.
«Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Καλαμάτας (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.)» ορίστηκαν τα μέλη του Δ.Σ. με Πρόεδρο το Δήμαρχο ενώ ο Αντιπρόεδρος θα εκλεγεί στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ.
«Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας ΦΑΡΙΣ» ορίστηκαν τα μέλη του Δ.Σ. με Πρόεδρο το Δρούγα Παντελή και Αντιπρόεδρο το Δούζη Ιωάννη
«Κτηματική Καλαμάτας Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία ΔΙΟΚΛΗΣ». ορίστηκαν τα μέλη του Δ. Σ. με Πρόεδρο το Σκοπετέα Αναστάσιο και Αντιπρόεδρο τον Τσώλη Πέτρου.

ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΎΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Εκλέχθηκαν αντιπρόσωποι του Δήμου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μπασακίδης Νικόλαος, Μαρινάκης Σαράντος, Δρούγας Παντελής, Μπάκας Ιωάννης, Φάβας Γεώργιος, Κουκούτσης Δημήτριος Μπεχράκης Σταμάτης, Τσαπόγας Κωνσταντίνος, Λιάππας Λεωνίδας Φαββατάς Δημήτριος.

ΕΚΛΟΓΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΟΔΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ομόφωνα εκλέχθηκαν αντιπρόσωποι του Δήμου από την πλευρά της πλειοψηφίας ο Δήμαρχος Βασιλόπουλος Αθανάσιος και ο Μαρινάκης Σαράντος και από τις λοιπές παρατάξεις της μειοψηφίας ο Χριστόπουλος Ιωάννης.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ

Μέλη ορίστηκαν ο Μαστραγγελόπουλος Δημήτριος και η Κουζή Αντωνία.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ορίστηκαν μέλη στην επιτροπή ο Μαρινάκης Σαράντος, Τσαπόγας Κων/νος, ο Διευθυντής Πρόνοιας Λαγωνικάκος Σπύρος και η υπάλληλος της Διεύθυνσης Πρόνοιας Παπασαραντοπούλου Άννα.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
INFOPOINT

infokioski kalampaka

Ενδεικτική διαμόρφωση

Εγκρίθηκε η απόφαση ένταξης της πράξης με τίτλο: « Δημιουργία σύγχρονων μέσων προβολής των πολιτιστικών και των τουριστικών πόρων της Καλαμάτας» συνολικού προϋπολογισμού: 279.247,60€ που αφορά τα εξής υποέργα:
Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού πληροφορικής και επικοινωνιών συστήματος ηλεκτρονικής πληροφόρησης πολιτών και επισκεπτών στην πόλη της Καλαμάτας.
Προμήθεια και τοποθέτηση περιπτέρου για την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής πληροφόρησης πολιτών και επισκεπτών στην κεντρική προκυμαία της Καλαμάτας.
Διαμόρφωση χώρου για την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής πληροφόρησης πολιτών και επισκεπτών στο Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας.

Πρόκειται για τη δημιουργία δύο καινοτόμων τουριστικών καταστημάτων πληροφόρησης («Infopoints») στην πόλη της Καλαμάτας, το ένα στο Ιστορικό Κέντρο, που θα στεγαστεί στο κτήριο του ιστορικού Δημαρχείου και το δεύτερο στην παραλιακή ζώνη, σε επισκέψιμο χώρο μεγέθους περιπτέρου, που θα κατασκευασθεί εκ νέου και θα τοποθετηθεί σε πολυσύχναστο σημείο, πολύ κοντά και στο χώρο άφιξης των κρουαζιερόπλοιων.
Τα δύο αυτά τουριστικά καταστήματα θα είναι ηλεκτρονικά συνδεδεμένα μεταξύ τους.

ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου στο «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ». Βασικός σκοπός του δικτύου είναι ο σχεδιασμός και η ανάληψη δράσης για τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας μεταξύ των μελών του, ώστε να συγκροτούν ομάδες και να υποβάλλουν και να υλοποιούν προτάσεις έργων για χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά προγράμματα, όσον αφορά τους τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Αειφορίας, της προστασίας του Περιβάλλοντος, της Κυκλικής Οικονομίας και της Οικοκαινοτομίας. Ειδικότερα το Δίκτυο επιδιώκει την πραγματοποίηση των σκοπών του, μέσω της επιστημονικής και τεχνικής έρευνας και τεχνικής υποστήριξης των Δήμων, για την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων και πολιτικών. Εκπρόσωπος του Δήμου στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου ορίσθηκε ο Δήμαρχος.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech