Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Απόψε 9 Οκτωβρίου 2019 η τελετή έναρξης του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας

Απόψε 9 Οκτωβρίου 2019 η τελετή έναρξης του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας

Τραγουδώντας από κοινού, οι Καλαματιανοί και οι χορωδοί που μετέχουν στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας θα πανηγυρίσουν την έναρξή του απόψε, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, στις 20:00, στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα». Ο Διαγωνισμός, τον οποίο διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur, θα συγκεντρώσει στην Καλαμάτα 38 χορωδίες από 15 χώρες και πάνω από 1.200 χορωδούς και συνοδούς.
Οι χορωδίες φθάνουν στην Καλαμάτα από την Ελλάδα και διάφορα μέρη του κόσμου και από σήμερα το πρωί περιηγούνται την πόλη, για να τη γνωρίσουν. Η Καλαμάτα είναι στολισμένη και με φιλόξενη διάθεση υποδέχεται τους χορωδούς από: Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ινδονησία, Ισραήλ, Κίνα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Λιθουανία, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Ρωσία, Σλοβενία, Σουηδία, δηλαδή τα μέλη 20 χορωδιών από 14 χώρες, καθώς και 18 ελληνικών.
Στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα», απόψε, η παιδική και η νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα «ανοίξει» την τελετή έναρξης. Το «καλωσορίσατε» θα απευθύνει σε όσους μετέχουν στο Διαγωνισμό ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και, ακολούθως, θα τραγουδήσει η χορωδία Gideonsbergs Vokalensemble από τη Σουηδία. Θα τη διαδεχθεί η χορωδία Adhisvara από την Ινδονησία και στη συνέχεια θα απευθύνει χαιρετισμό ο Romāns Vanags, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού και
Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας.
Τη σκυτάλη θα λάβει η χορωδία Kulturno Umetniško Društvo Duri Col, από τη Σλοβενία, ενώ η βραδιά θα κλείσει με όλους τους χορωδούς και το κοινό να τραγουδούν από κοινού την «Ψαροπούλα» και να μεταφέρονται «Στο περιγιάλι το κρυφό», συνοδεία της παιδικής και νεανικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας «Ορφεύς», της Λαϊκής Ορχήστρας Καλαμάτας και του Λουκά Γεώργα στο πιάνο, υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Για την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
• Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας» 11:00
Συναυλία Φιλίας
• Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Μεγάλη Αίθουσα 14:00 – 17:15
Διαγωνισμός στην Κατηγορία F – Παράδοση
• Κεντρική Προκυμαία Λιμένα Καλαμάτας 18:00
Συναυλία Φιλίας
• Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών 19:30 – 21:15
Διαγωνισμός στην κατηγορία S – Θρησκευτική Μουσική a cappella (1/2)
• Κεντρική Προκυμαία Λιμένα Καλαμάτας 20:00
Συναυλία Φιλίας
• Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Μεγάλη Αίθουσα 21:00
Συναυλία Gala.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ GALA
ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Σημειώνεται πως εισιτήρια για τη συναυλία gala το βράδυ της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου, καθώς και για το διαγωνισμό του μεγάλου βραβείου, που θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου, διατίθενται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας προς 5 €.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech