Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 13 Νοεμβρίου 2019

 

H 43η/2019 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας διεξήχθη την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 και τα σημαντικότερα θέματα, επί των η Επιτροπή έλαβε αποφάσεις, είναι τα εξής:

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΣ
ΓΗΠΕΔΩΝ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
ghpedo asproxvma

• Επί του 1ου πρακτικού της επιτροπής διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη μειοδότη κατασκευής του έργου «Ολοκλήρωση και φωτισμός ποδοσφαιρικών γηπέδων στο Ασπρόχωμα». Προσωρινός μειοδότης ανακηρύχθηκε ο οικονομικός φορέας Δ. Μουτσώκος και Συνεργάτες ΕΕ, που προσέφερε έκπτωση 43,81%. Το εν λόγω έργο είναι προϋπολογισμού 470.000 € με το ΦΠΑ και θα αποφέρει την αποπεράτωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στη θέση Λαγκάδα, περιοχής Ασπροχώματος Καλαμάτας, το οποίο θα φιλοξενεί την ομάδα «Α.Π.Σ. Απόλλων Καλαμάτας». Το γήπεδο θα αναπτυχθεί σε γεωτεμάχιο κατά χρήση παραχωρηθέν από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Δήμο Καλαμάτας. Στο χώρο αυτό υφίσταται κτίσμα κερκίδων – αποδυτηρίων, κατασκευασμένο σε παρελθόντα χρόνο, το οποίο χρήζει συντήρησης και διευθέτησης των χώρων των αποδυτηρίων.
Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν είναι καθαιρέσεις - χωματουργικές, οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές που περιλαμβάνουν την ηλεκτρική εγκατάσταση φωτισμού του αγωνιστικού χώρου, καθώς και εργασίες πρασίνου (φύτευση χλοοτάπητα, αρδευτική εγκατάσταση κ.λπ.).

 

ghpedo asproxvmatos xvris skeph sthn kerkida


Στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται η εκτέλεση εργασιών για την εγκατάσταση φωτισμού στον αγωνιστικό χώρο του υφισταμένου γηπέδου ποδοσφαίρου του Ασπροχώματος, που ανακατασκευάσθηκε το 2014.
• Επί του 3ου πρακτικού της επιτροπής διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσίας «Μίσθωση μηχανημάτων για τις ανάγκες του Δήμου (2019)».
Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στον Ιωάννη Ίσσαρη έναντι συνολικού ποσού 80.368,12 € με το ΦΠΑ.
• Αιτιολόγηση χαμηλής προσφοράς της εταιρείας PPS Square για το έργο: «Ανάπλαση δικτύου οδών και πεζοδρόμων στο Ιστορικό Κέντρο (οδοί Κολοκοτρώνη, Σφακτηρίας, Καπετάν Κρόμπα κλπ) & αναβάθμιση υφιστάμενου παιδότοπου». Ζητήθηκε επί του θέματος η άποψη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ
kthrio filarmonikhs

• Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων – Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας» και Συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων – Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας». Εγκρίθηκαν.
Οι ανωτέρω αποφάσεις ελήφθησαν σε συνέχεια αποδοχής εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου της απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων – Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» του ΕΣΠΑ. Η πράξη έχει προϋπολογισμό 390.000 € και η δημόσια δαπάνη ταυτίζεται με τον προϋπολογισμό, επομένως ο Δήμος Καλαμάτας δε θα επιβαρυνθεί για την εκτέλεση του έργου αυτού.
Το κτήριο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας βρίσκεται εντός των ορίων του Ιστορικού Κέντρου της πόλης, το οποίο είναι μία από τις δύο υποπεριοχές εστίασης της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Καλαμάτας. Ένας από τους Ειδικούς Στόχους της ΣΒΑΑ του Δήμου Καλαμάτας είναι και ο ΕΣ3.5 με τίτλο «Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης», στον οποίο προβλέπεται να ενταχθούν δράσεις σχετικές με την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων. Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιηθεί η πράξη με τίτλο
«Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικών Κτιρίων – Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας», η οποία περιλαμβάνεται στην εγκεκριμένη ΣΒΑΑ του Δήμου Καλαμάτας.
Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Φιλαρμονικής θα επιτευχθεί με τις παρακάτω εργασίες:
1. Εσωτερική θερμομόνωση της τοιχοποιΐας στη βορειοανατολική, βορειοδυτική και νοτιοδυτική πλευρά του κτηρίου
2. Θερμομόνωση του δώματος
3. Αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων του κτηρίου
4. Αντικατάσταση του υπάρχοντος λέβητα με νέας τεχνολογίας λέβητα πετρελαίου με συμπύκνωση καυσαερίων
5. Αντικατάσταση των υπαρχουσών κλιματιστικών μονάδων από νέες μονάδες inverter σύμφωνες με τον Κανονισμό 626/2011/ΕΕ (περί Ενεργειακής Ετικέτας)
6 Αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών από νέα, τεχνολογίας LED.

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

• Εξειδίκευση πίστωσης και έγκριση δαπανών προετοιμασίας για τη διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Εγκρίθηκαν. Η πίστωση ανέρχεται σε 44.300 €, ενώ ανατέθηκε στην ΚΕ «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας η προετοιμασία φωτοστολισμού και η εικαστική Χριστουγεννιάτικη παρέμβαση στην πόλη και τις Κοινότητες του Δήμου αντί του ποσού των 35.000 €.

 

ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΑ ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
KOLYMVITIRIO APO PSILA

• Έγκριση απόφασης του ΔΣ του Αθλητικού Οργανισμού περί τροποποίησης του προϋπολογισμού του. Η Επιτροπή ενέκρινε την απόφαση, με την οποία - μεταξύ άλλων - δημιουργείται Κωδικός Αριθμός για την προμήθεια ισοθερμικών καλυμμάτων, που θα χρησιμοποιούνται στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας. Η χρήση των καλυμμάτων αυτών θα αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων, αναφορικά με τη δαπάνη πετρελαίου θέρμανσης.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech