Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ανοικτό μάθημα κεραμικής από το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Καλαμάτας

Το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Καλαμάτας διοργανώνει ανοικτό μάθημα κεραμικής Ρακού. Το μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10.00 έως 13.00.

Η είσοδος στο μάθημα είναι ελεύθερη για όλους τους φιλότεχνους που θέλουν να δοκιμάσουν την εμπειρία της δημιουργίας ενός κεραμικού έργου.


Το μάθημα αυτό είναι το πρώτο στάδιο δημιουργίας, ενώ το επόμενο, του ψησίματος, θα πραγματοποιηθεί μετά τα Χριστούγεννα.  

Στο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κεραμικής του εικαστικού εργαστηρίου Καλαμάτας, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν βήμα-βήμα τις πανάρχαιες τεχνικές της ιαπωνικής κεραμικής Ρακού.

Οι αρχάριοι θα εκπαιδευτούν στην τεχνική της πηλοπλαστικής και του μακαρονιού, ενώ οι πιο μυημένοι θα δημιουργήσουν χρησιμοποιώντας και τον τροχό.

Στο μάθημα θα διδάσκονται οι βασικές αρχές του Ρακού σε μεγαλύτερο βάθος και με επιπλέον τεχνικές απαιτήσεις στην εκτέλεσή τους.

Τα κεραμικά Raku είναι ένα είδος κεραμικής που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στις ιαπωνικές τελετές. Σημαίνει «απόλαυση», «άνεση» και «χαρά» και αποτελεί προϊόν μιας γενικότερης φιλοσοφίας στην ιαπωνική παράδοση.

Τα συγκεκριμένα κεραμικά χαρακτηρίζονται από την εμφανώς χειροποίητη όψη τους, την πορώδη επιφάνειά τους και τα ιριδίζοντα μαγευτικά χρώματά τους. Στην παραδοσιακή ιαπωνική διαδικασία της δημιουργίας τους, το καυτό σκεύος RAKU αφαιρείται από το θερμό κλίβανο και αφήνεται να ψυχθεί στον αέρα.

Για την συμμετοχή, προηγούμενη εμπειρία δεν είναι απαραίτητη.

Χρειάζονται πρόχειρα ρούχα εργασίας.

Δήλωση συμμετοχής: τηλ. 6932293106

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εικαστικό Εργαστήρι, Ναυαρίνου 8, Καλαμάτα. τ. 2712028864

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech