Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Φωταγωγείται το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην Καλαμάτα αύριο Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Αύριο Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 20:00, φωταγωγείται το Χριστουγεννιάτικο δένδρο του Δήμου Καλαμάτας στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τη συντοπίτισσά μας τραγουδίστρια Μαλού.
Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη 5 του μήνα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε πως «οι γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους είναι στιγμές, είναι ημέρες χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας». Ο Δήμαρχος τόνισε πως «η πόλη φόρεσε τα γιορτινά της για να υποδεχθεί τους επισκέπτες της, αλλά και να δώσει χαρά στους πολίτες της».
Η τοποθέτηση του στολισμού ξεκίνησε πριν 10 ημέρες και ήδη φωταγωγήθηκαν Χριστουγεννιάτικα δένδρα σε 5 Κοινότητες, ενώ «συνεχίζουμε αύριο Παρασκευή στις 20:00, στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας» με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, «εκδήλωση που σηματοδοτεί επί της ουσίας την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας», όπως είπε ο Θ. Βασιλόπουλος. Το Σάββατο 7 του μήνα, στις 20:00, στην Παραλία θα φωταγωγηθεί το καράβι και την Κυριακή, την ίδια ώρα, η Χριστουγεννιάτικη μπάλα στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Ο Θ. Βασιλόπουλος ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της ΚΕ «Φάρις» για την προσπάθεια που κατέβαλαν, καθώς και τον Παναγιώτη Λαμπρινίδη, Διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου, που έχει επιμεληθεί όλη τη διακόσμηση του Δήμου «και, πραγματικά, τα αποτελέσματα μας ικανοποιούν όλους». Ο Δήμαρχος τόνισε πως «οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις οι φετινές είναι αποτέλεσμα συμμετοχικότητας. Αυτό αρχίζουμε να το βλέπουμε πλέον και είμαστε βέβαιοι ότι τα επόμενα χρόνια θα ενισχυθεί. Η Καλαμάτα, λοιπόν, συνεχίζει να είναι Χριστουγεννιάτικος προορισμός».

Ο κ. Λαμπρινίδης προσέθεσε πως τα στολίδια της πόλης της Καλαμάτας παραπέμπουν στην ανάγκη να γίνουμε για λίγο μικρά παιδιά, γι’ αυτό κι ο ίδιος δημιούργησε τρία μεγάλα παιχνίδια: μια σφαίρα με αστέρια, που πάνω γράφει «Καλαμάτα» και θα τοποθετηθεί στο Ιστορικό Κέντρο, έναν κώνο που είναι το Χριστουγεννιάτικο δένδρο της πλατείας και το καραβάκι στην Παραλία.
Γνωστοποίησε, επίσης, ότι ο Εικαστικός Τομέας της ΚΕ «Φάρις» ετοιμάζει τις εκθέσεις που θα κάνει στο Μέγαρο Χορού, με εκατοντάδες έργα ζωγραφικής και κεραμικής των σπουδαστών. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 και η έκθεση θα λειτουργήσει επί 20 μέρες.

Ο Κώστας Νικολέας, Αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, είπε πως η Φιλαρμονική «συμμετέχει όπως κάθε χρονιά στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου», λαμβάνοντας μέρος σε πλήθος εκδηλώσεων. Έχει ξεκινήσει ήδη από τα Δημοτικά Διαμερίσματα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και συνεχίζει αύριο με τη φωταγώγηση του δέντρου της πόλης. Στη συναυλία της Φιλαρμονικής πριν το «άναμμα» στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, θα συμμετάσχουν δύο εκλεκτοί καλλιτέχνες τραγουδιστές, η Μιράντα Λώμη και ο Στέλιος Καρπαθάκης. Η Φιλαρμονική θα συνεχίσει να παιανίζει το Σαββατοκύριακο σε Κοινότητες του Δήμου και η δράση της θα κορυφωθεί στις 28 Δεκεμβρίου, με συναυλία στις 20:00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα έχει τίτλο: «Χριστούγεννα στη Disney» και θα περιλάβει κομμάτια από παιδικά musical, όπως Frozen, Aladdin, Moana και άλλα. Θα μετάσχει και το φωνητικό σύνολο “Female Echoes”.

Ο Πρόεδρος της ΚΕ «Φάρις» Παντελής Δρούγας, τέλος, ανέφερε ότι έχουν τοποθετηθεί στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου τα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, που έχουν παραχωρηθεί σε συλλόγους, καθώς και τα σπιτάκια της Διοκλής ΑΕ, που έχουν παραχωρηθεί σε χειροτέχνες. Θα λειτουργήσει καρουζέλ στην Κεντρική Πλατεία και τρενάκι στα Δικαστήρια. Ο κ. Δρούγας τόνισε πως μετά τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου θα δώσει συναυλία η συντοπίτισσά μας τραγουδίστρια Μαλού.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech