Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

«Χριστούγεννα στην Disney» με δύο συναυλίες της Φιλαρμονικής υπέρ των Παιδικών Χωριών SOS

Δύο συναυλίες με τίτλο «Χριστούγεννα στην Disney» θα δώσει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, συμπράττοντας με τον καλλιτεχνικό σύλλογο Female Echoes, από την Κέρκυρα. Πρόκειται για ένα μουσικό παραμύθι, που θα παρουσιασθεί δύο φορές, στις 20:00 του Σαββάτου 28 Δεκεμβρίου 2019 και στις 11:00 της Κυριακής 29 του μήνα, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ θα υπάρξει κουμπαράς, με συνεισφορά όπως κάθε θεατής επιθυμεί, για την ενίσχυση των δύο δομών των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα.

 

ΠΛΗΘΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος επεσήμανε τα εξής: «Οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας συνεχίζονται με την ίδια ένταση και με την ίδια διάθεση. Είχαμε πει από την αρχή ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα χαρακτηριστούν από συμμετοχικότητα. Αυτό, λοιπόν, έγινε.
Η Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας όλο αυτό το διάστημα φιλοξενεί στα σπιτάκια φορείς και συλλόγους, οι οποίοι έκαναν bazaar και παράλληλες εκδηλώσεις. Στην Πλατεία 23ης Μαρτίου είχαμε χορευτικούς συλλόγους, οι οποίοι πραγματοποίησαν εκεί εκδηλώσεις πολύ όμορφες, πολύ σημαντικές. Στα χωριά του Δήμου μας, αλλά και σε γειτονιές, «άναψαν» δέντρα, έγιναν εκθέσεις. Είδαμε χορευτικά συγκροτήματα εκεί να παρουσιάζουν τη δράση τους, που απλώνεται σε όλο το χρόνο.
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποίησε ένα πλούσιο πρόγραμμα. Την Παρασκευή με το Θέατρο, το Σάββατο με το Ωδείο, την Κυριακή με τα Εικαστικά και συνέχισε με το Χορό. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός βιτρίνας, που ξεκινήσαμε φέτος και ο διαγωνισμός για το καλύτερο δέντρο στα σχολεία.
Πλέον, αυτό το Σαββατοκύριακο τη σκυτάλη παίρνει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας με αυτή την όμορφη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που έχει ετοιμάσει, η οποία είναι αφιερωμένη στα Παιδικά Χωριά SOS. Ξέρετε, γι’ αυτήν την εκδήλωση νιώθω ιδιαίτερη χαρά, διότι ήμουν εγώ ο Πρόεδρος τότε, που καθιερώσαμε την εκδήλωση, το 2012 και αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα και θα συνεχισθεί, γιατί είναι σημαντικό να στηρίζουμε φορείς και συλλόγους, οι οποίοι προσφέρουν στην τοπική μας κοινωνία. Βέβαια, έρχεται και η κορύφωση των εκδηλώσεων την Πρωτοχρονιά το βράδυ, στις 12:00, οπότε όλοι μαζί θα προϋπαντήσουμε το νέο έτος και τη νέα δεκαετία στην Κεντρική Πλατεία.
Σας περιμένουμε εκεί και ζητάμε από όλους συμμετοχή. Η συμμετοχικότητα είναι το κυρίαρχο στοιχείο, όπως είπαμε και ελπίζουμε ότι του χρόνου θα είναι ακόμα πιο έντονο το στοιχείο αυτό και θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Σας ευχαριστούμε πολύ και χρόνια πολλά».
Η Πρόεδρος ΔΣ της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας Μαρία Μπαρούνη αναφέρθηκε σε στοιχεία της εκδήλωσης, τονίζοντας πως «η Φιλαρμονική πάντα στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS, διότι και οι δύο έχουν έναν κοινό σκοπό: την ευτυχία των παιδιών». Ζήτησε δε απ’ όλους να συνδράμουν την προσπάθεια ενίσχυσης των Παιδικών Χωριών SOS.
Η Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου, εκ μέρους των Παιδικών Χωριών SOS, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το Δήμο Καλαμάτας και τη Δημοτική Φιλαρμονική για τη μεγάλη υποστήριξη, καθώς και προς τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη και το καλλιτεχνικό συγκρότημα Female Echoes από την Κέρκυρα, που θα συμπράξουν στη συναυλία.

 

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ


Ο αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας Κώστας Νικολέας εξήγησε ότι θα παρουσιασθούν μουσικά τεμάχια από πασίγνωστα μιούζικαλ και αναφέρθηκε στους συντελεστές, που είναι οι εξής:

Τραγουδούν - χορεύουν οι καλλιτέχνες: Δημήτρης Ντάλλας, Μαρίνα Μαρτίνου, Αφροδίτη Γαργαλιάνου, Άκης Καλμούκης, Νατάσα Κρητικού, Αΐντα Ναάσαν Σπυριδοπούλου, Νικόδημος Καββαδίας, Μαριξένια Τσουκαλά, τους οποίους θα συνοδεύσει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Μουσική διεύθυνση: Κώστας Νικολέας
Καλλιτεχνική επιμέλεια - φωνητική διδασκαλία: Έλλη Καρύδη
Χορογραφίες - κίνηση: Φλώρη Δανδόλου
Τεχνικός σχεδιασμός - φωτισμοί: Ανδρέας Τρύφωνας
Ηχοληψία: Χρήστος Κουτσαϊμάνης
Μακιγιάζ - κομμώσεις: Αντιγόνη Καρακαλπάκη, Κωνσταντίνα Κονταξή
Επεξεργασία βίντεο: Σπυριδούλα Μουρατίδη - Στράτος Παντελής
Κατασκευές: Τατιάνα Καρύδη, Αΐντα Ναάσαν Σπυριδοπούλου, Ευτυχία Καρύδη.

Παρατίθεται το πρόγραμμα της συναυλίας, το οποίο μπορείτε να δείτε «πατώντας» στο σχετικό εικονίδιο.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech