Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Μήνυμα Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου για το 2020

Πάντα μπροστά, για να δημιουργήσουμε έναν τόπο καλύτερο

Συνδημότισσες και συνδημότες,
Μετά τη δεκαετή κρίση που η χώρα μας βίωσε, με τα σημάδια να είναι ακόμα ορατά στην καθημερινότητά μας, οφείλουμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, κυρίως για τα παιδιά μας αλλά και τις επόμενες γενιές.
Η χώρα μας δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Σίγουρα, πολλά πρέπει ακόμα να γίνουν. Στη συνολική προσπάθεια, πρωτοστατεί η Αυτοδιοίκηση, που παραμένει παρούσα και στην πρώτη γραμμή, δίπλα στον πολίτη, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες του και μαχόμενη καθημερινά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του.
Η Καλαμάτα, τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσε παράδειγμα για άλλες περιοχές, μιας και αντιμετώπισε την κρίση με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχει τις λιγότερες δυνατές συνέπειες. Ο Δήμος μας κατάφερε, υλοποιώντας συγκεκριμένο σχέδιο, να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και να γίνει σημείο αναφοράς.
Το 2020 μπορεί να γίνει και θα γίνει η αφετηρία για μια νέα πορεία προς τα εμπρός. Όλοι μαζί, πολίτες και αυτοδιοικητικοί, οφείλουμε να ενώσουμε δυνάμεις, να αφήσουμε στην άκρη ό,τι μας χωρίζει και με ομοθυμία να προχωρήσουμε με τόλμη στο μέλλον.
Οι προκλήσεις είναι σίγουρα πολλές, σ’ ένα πρωτόγνωρο Αυτοδιοικητικό πεδίο, όπου όλοι οι αιρετοί θα κριθούμε από τους πολίτες για τις επιλογές μας.

Συνδημότισσες και συνδημότες,
Ως Δημοτική Αρχή, είμαστε εδώ και προχωράμε δυναμικά στην υλοποίηση του προγράμματός μας, επιδιώκοντας διαρκώς τη συνεργασία και τη συνεννόηση με τις άλλες Αυτοδιοικητικές δυνάμεις.
Βασικές προτεραιότητές μας: τα πολεοδομικά, η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, η διάνοιξη της οδού Κρήτης κι άλλων οδών της πόλης, η ολοκλήρωση του master plan για το λιμάνι μας, η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου, η βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη και τα χωριά μέσω έργων και μικρότερων παρεμβάσεων, η δρομολόγηση αθλητικών έργων και η βελτίωση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, η ενίσχυση δράσεων στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού, η βελτίωση του πράσινου στον αστικό ιστό, η ανάληψη πρωτοβουλιών περαιτέρω ενίσχυσης της ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος κ.ά.

Πάντα μπροστά, για να δημιουργήσουμε έναν τόπο καλύτερο!

Συνδημότισσες και συνδημότες,
Εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι η απαρχή για μία δημιουργική και παραγωγική δεκαετία.
Να φέρει σε όλους και στον καθέναν ξεχωριστά υγεία, προκοπή, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
Χρόνια πολλά, καλή χρονιά!


Αθανάσιος Π. Βασιλόπουλος
Δήμαρχος Καλαμάτας

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech