Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Θ. Βασιλόπουλος: Ολιστική φροντίδα για την παραλιακή ζώνη, που είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα

Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, μετά την τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των υδάτων στο λιμένα Καλαμάτας, στο ανακαινισμένο κτήριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της βασιλόπιτάς του, καθώς και εκείνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, αφού τις ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Ευχές έδωσαν ο Σεβ. Μητροπολίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας Αντιπλοίαρχος ΛΣ Νικόλαος Γιαννουλάτος, ο πρώην Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας Αντώνιος Δουμάνης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Κώστας Αθανασόπουλος.

 

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε στο χαιρετισμό του τα εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Λιμενάρχη και τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας για την εξαιρετική, διαχρονική συνεργασία, απευθείας και μέσα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Η συνεργασία περιλαμβάνει θέματα κοινωνικά, όπως το μεταναστευτικό, καθώς και ζητήματα που αφορούν στην περιοχή, την Παραλία, όπως ζητήματα καθημερινότητας, αθλητικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, προβολής γενικότερα της περιοχής.

 

ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ
ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΕΔΡΑ MEGA YACHT

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει την ευελιξία, καθώς στηρίζεται από τις Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, να συντάσσει μελέτες, να προκηρύσσει διαγωνισμούς και, γενικότερα, να καταθέτει προτάσεις αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου. Περιλαμβάνεται το master plan του λιμανιού, για το οποίο εμείς μπορεί να μην έχουμε αποφασιστικό ρόλο, έχουμε γνωμοδοτικό ως Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά οι μελετητές - όπως μας έχουν ενημερώσει - έχουν συμπεριλάβει όλες τις προτάσεις, του Δημοτικού Συμβουλίου και των φορέων, και πλέον το λιμάνι μας προορίζεται να έχει χαρακτήρα κυρίως τουριστικό, με τη φιλοξενία και mega yacht.
Περιλαμβάνεται, επίσης, η προγραμματική σύμβαση που έχουμε, ώστε να αναβαθμίζουμε δημόσια κτήρια, όπως το κτήριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου, με προϋπολογισμό μελέτης 250.000 €, από τα οποία 180.000 € προέρχονται από το ΠΔΕ και 70.000 € από τον προϋπολογισμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

 

ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Ακόμη, υπάρχουν άλλες προγραμματικές που έχουμε σε εξέλιξη, όπως ο φωτισμός της περιοχής του «Πανελληνίου», η αντικατάσταση περίπου 800 μαρμάρινων πλακών της χερσαίας ζώνης του λιμένα, η αναβάθμιση του πεζοδρομίου από τη Φαρών έως την Τσαμαδού και, γενικότερα, προτάσεις, οι οποίες αναβαθμίζουν την περιοχή. Αναφέρομαι και σ’ αυτές που θα προτείνουμε, αλλά και σ’ αυτές που είναι σε εξέλιξη, όπως η ανάπλαση της περιοχής Φαρών έως Ακρίτα, η διάνοιξη της οδού Βουλγαροκτόνου και άλλες διανοίξεις, καθώς και το info kiosk που θα τοποθετηθεί και άλλα.

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, το οποίο προβλέπει την τοποθέτηση στο λιμάνι τεσσάρων πίλαρ, που θα έχουν τέσσερις υποδοχές για ρεύμα και τέσσερις υποδοχές για νερό και θα μπορούν τα σκάφη αναψυχής να τροφοδοτούνται, και με κάρτα ακόμα. Επισημαίνω, τέλος, την υποθαλάσσια καταγραφή των κρηπιδωμάτων και τη βυθομέτρηση και, βέβαια, τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που θα πρέπει να «τρέξει», ο οποίος θα αφορά στην εικόνα που θα έχουν τα καταστήματα της παραλιακής, οι επιχειρήσεις της παραλιακής ζώνης, όσες δηλαδή είναι στην δικαιοδοσία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Εδώ αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, που επέμενε τότε στο διαχωρισμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου από το Κρατικό, διότι έτσι έχει ευελιξία - όπως είπα - και μπορεί να κινείται πιο άνετα μέσα από τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας. Μάλιστα, είναι διαχωρισμός που, όπως με ενημέρωσε ο Υπουργός - τότε ήταν Υπουργός Ναυτιλίας - ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, έγινε ένα βράδυ πολύ βροχερό, όταν συναντήθηκε με τον τότε Δήμαρχο και ήταν παρών και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης.

 

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ
ΜΑΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ!

Το λιμάνι και η παραλιακή ζώνη είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, ολιστικά, μέσα από μία αρχιτεκτονική και τεχνικο-οικονομική προσέγγιση.
Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, υγεία σε όλο τον κόσμο, συγχαρητήρια στο Λιμενικό Σώμα, διότι εκτός από το ότι διασφαλίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπο της χώρας όσον αφορά στις μεταναστευτικές ροές. Χρόνια πολλά σε όλους!».
Σημειώνεται πως ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος βρήκε το φλουρί και στις δύο βασιλόπιτες και έφυγε με δύο ομοιώματα ιστιοφόρων πλοίων, στα οποία αντιστοιχούσαν τα φλουριά.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech