Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ενημέρωση από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, είχαν χθες, Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, στην Τρίπολη, μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου. Στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ, Θανάσης Βασιλόπουλος.

 
Κατά την ενημέρωση που υπήρξε, για τα όσα αλλάζουν στο πεδίο της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας, ο κ. Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για τη θωράκιση της Πελοποννήσου από κινδύνους που εγκυμονούν ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και γενικότερα οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω της κλιματικής αλλαγής. Ακόμα δόθηκε ενημέρωση για τις νέες δομές που συστήνονται ως Περιφερειακά και Τοπικά Κέντρα Επιχειρήσεων της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.
 
Σε συνομιλία του Δημάρχου με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ζητήθηκε και θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, η υλοποίηση μίας μεγάλη ενημερωτικής εκδήλωσης, στο πλαίσιο ενός διευρυμένου Συντονιστικού Οργάνου στην Καλαμάτα, παρουσία όλων των συναρμόδιων φορέων και εθελοντικών ομάδων, ώστε να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για όλα τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Πολιτική Προστασία της χώρας μας.
 
Επίσης, ο Δήμαρχος παρείχε ενημέρωση στον κ. Χαρδαλιά, αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που ο Δήμος έχει αναλάβει στο πεδίο ευθύνης του, υπογραμμίζοντας την καλή συνεργασία που υπάρχει με όλους τους φορείς και τις εθελοντικές ομάδες.
 
Τέλος ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη νυχτερινή άσκηση με σενάριο σεισμού, που προγραμματίζεται στην Καλαμάτα την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020. 
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech